hamburger-icon

Kliker.info

Snažna podrška BiH : Komšić zahvalio kanadskom parlamentarcu Bratini na dojmljivom istupu u državnom parlamentu

Snažna podrška BiH : Komšić zahvalio kanadskom parlamentarcu Bratini na dojmljivom istupu u državnom parlamentu

Decembar 06
04:41 2018
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio danas pismo članu Parlamenta Kanade Bobu Bratini u kojem ga je obavijestio da ga je dojmio njegov istup u kanadskom parlamentu u kojem je podsjetio na Dan državnosti BiH i civilizacijske vrijednosti na kojima je BiH zasnovana.

Uime bh. građana izrazio je zahvalnost kanadskom parlamentarcu te je u pismu napisao da njegovo iskazano priznanje predstavlja još jedan oblik snažne podrške prijateljske Kanade BiH u borbi za suverenitet, teritorijalni integritet i međunarodnopravni subjektivitet.

– Sretni smo što građani Kanade, a naročito građani grada Hamiltona, u BiH prepoznaju bogatstvo različitosti, odnosno njen multietnički i multikulturoški karakter koji BiH baštini od samog postanka – dodao je Komšić.

Napomenuo je i da rastući nacionalizam i ksenofobija u svijetu upućuju sva otvorena i multietnička društva da se tome zajedničkim snagama odupiru.

Stoga, kazao je Komšić, raduje ga što u tim naporima BiH ima iskrenog i pouzdanog prijatelja i saveznika, kao što ga je imala i prije 75 godina kada je izvojevana pobjeda nad fašizmom.

– Unatoč geografskoj udaljenosti zbližavaju nas vrijednosti koje kroz svoju historiju promoviramo i koje ćemo nastaviti promovirati – dodao je Komšić.

Imajući u vidu aktivan angažman bosanske zajednice u kanadskom društvu, te naslanjajući se na prijateljske odnose između dviju država, Komšić je izrazio nadu za budućom političkom, ekonomskom i drugom saradnjom na dobrobit građana obiju zemalja.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *