hamburger-icon

Kliker.info

Sarajevo : Otac koji je pretukao pedofila pušten nakon izjave u policiji

Sarajevo : Otac koji je pretukao pedofila pušten nakon izjave u policiji

08 Juna
16:36 2009

Sejdalija Šahmanija (54) iz Sarajeva, kojeg je prekjučer oko 16.50 sati teško pretukao otac djevojčice nad kojom je Šahmanija bludničio, oporavlja se na Klinici za torakalnu hirurgiju, potvrđeno nam je iz Kliničkog centra Koševo. 
Teške povrede                       Šahmanija je u pijanom stanju nad sedmogodišnjom djevojčicom bludničio u svojoj obućarskoj radnji u ulici Braće Begić na broju 6 u sarajevskom naselju Koševsko Brdo. Obućar se inače poznavao s porodicom djevojčice, a i s njom samom. Zato mu prekjučer nije bilo teško namamiti sedmogodišnjakinju da uđe u njegovu radnju. Nakon što je pokušao skinuti i svoju i njenu odjeću, ona mu se nekako uspjela istrgnuti i pobjeći kući. Njena porodica stanuje nekoliko zgrada od Šahmanijine radnje.

Tamo je majci ispričala šta joj se desilo, a majka je odmah pozvala svog supruga, koji u tom trenutku nije bio kod kuće. Potom je o svemu obavijestila policiju. Djevojčicin otac A. S. odmah se uputio u Šahmanijinu radnju i počeo ga tući. I patrola policije koja je ubrzo stigla na lice mjesta zatekla ga je kako udara obućara. Šahmanija je sa po život opasnim povredama pluća prevezen u KCUS, gdje su mu ljekari uradili drenažu i stabilizirali njegovo zdravstveno stanje. Policija je u njegovoj radnji obavila uviđaj, a djevojčica je, u prisustvu majke, oko 21.20 sati primljena na Kliniku za ginekologiju i akušerstvo, gdje je pregledana. Iz KCUS-a nam je rečeno da, s obzirom na to da se radi o djetetu, ne mogu dati nikakve informacije o eventualno nađenim povredama te da li je djevojčica upućena na dodatne pretrage.
Naredba tužioca              U prostorijama Policijske stanice Centar od oca je uzeta izjava i tada je policija saznala da je s njim u obućarevu radnju otišla i njegova sestra S. S. te da je i ona zajedno s bratom napala Šahmaniju. Uprkos tome što su pedofilu nanesene ozljede opasne po život, kantonalni tužilac imao je razumijevanja, s obzirom na okolnosti pod kojima je došlo do napada, pa je naredio da nakon uzetih izjava oboje odmah budu pušteni iz policijskih prostorija.  (Kliker.info-Dnevni avaz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku