hamburger-icon

Kliker.info

Safet Sušić : Džeko će u Atlanti predvoditi napad zmajeva

Safet Sušić : Džeko će u Atlanti predvoditi napad zmajeva

27 Januara
21:56 2011

Kroz javnost se u posljednjih nekoliko dana počela provlačiti informacija kako Manchester City neće pustiti Edina Džeku na okupljenje reprezentacije pred prijateljsku utakmciu sa Meksikom.


.b-230×190-vezane{border:0;}
<!–//<![CDATA[
var m3_u = (location.protocol=='https:'?'https://sportsport.ba/banneri/www/delivery/ajs.php':'http://sportsport.ba/banneri/www/delivery/ajs.php');
var m3_r = Math.floor(Math.random()*99999999999);
if (!document.MAX_used) document.MAX_used = ',';
document.write ("”);
//]]>–>

Međutim, od toga nema ništa. Edin Džeko će i u Atlanti predvoditi napad Zmajeva, bez obzira svidjelo se to čelnicima Manchester Citya ili ne.

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić želi u Atlanti 9. februara na raspolaganju imati najjaču ekipu sa kojom u ovom trenutku raspolaže, a to znači da će Džeko nositi dres Zmajeva sa brojem 11 na leđima i protiv Meksika.

"Što se tiče toga da li City želi pustiti Džeku ili ne, reći ću samo da je 9. februar zvanični termin FIFA-e za odigravanje prijateljske utakmice i nema nikakvog razloga da klub zadržava ijednog igrača. Želim u SAD da idem sa najboljim igračima sa kojima raspolažemo i ne dolazi u obzir da pustim ijednog reprezentativca", kaže Sušić u razgovoru za SportSport.ba.

"Prije nego što smo pristali na odigravanje utakmice sa Meksikom, nazvao sam kapitena Emira Spahića da se sa njim konsultujem. Rekao sam mu da je utakmica vrlo zanimljiva, ali da je put dalek i naporan, pa sam htio da vidim šta o tome misle reprezentativci. Emir mi se javio sutradan i rekao da svi žele da igramo tu utakmicu i da je protivnik po mjeri. Tako sam pozvao sve igrače, koji bi mogli igrati i u predstojećem kvalifikacionom susretu sa Rumunijom", dodao je Pape.

Na spisku nema do jučer standardnih Sanela Jahića i Ermina Zeca. Zašto?

"Jahić je duže vrijeme bio povrijeđen, a posljednju utakmicu je odigrao slabije, a njegova ekipa je poražena sa 0:4. To je jedini razlog što nije pozvan, a slična je situacija i sa Erminom Zecom. Protiv Slovačke kompletna je ekipa odigrala sjajno i jako je teško izostaviti nekoga sa spiska nakon tako dobre igre. Međutim, Jahić i Zec su i dalje u najužem izboru za reprezentaciju i nije isključeno da obojica budu u sastavu protiv Rumunije. Jedino mjerilo koje ću gledati prilikom tog izbora je igra u klubovima koju svi reprezentativci pružaju", dodao je Sušić na kraju razgovora za SportSport.ba. (Kliker.info-SportSport)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku