hamburger-icon

Kliker.info

Sabina Ćudić kritikovala SDP, uputila ‘izvinjenje’ SDA : Pokret za državu na čelu sa SDP-om pokazao da dostojanstvo ima cijenu

Sabina Ćudić kritikovala SDP, uputila ‘izvinjenje’ SDA : Pokret za državu na čelu sa SDP-om pokazao da dostojanstvo ima cijenu

23 Novembra
01:53 2022

Nakon što se danas u javnosti pojavila vijest da bi Pokret za državu koji okuplja bošnjačke i probosanske stranke mogao osigurati SNSD-u četvrtog delegata u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine s obzirom na to da, kako se navodi, neće podržati kandidata opozicije iz Republike Srpske za mandat u ovoj instituciji, oglasila se i Sabina Ćudić, predsjednica Glavnog odbora Naše stranke.

“Da lično samopoštovanje, ali i kolektivno, političko dostojanstvo, u našoj državi nažalost imaju cijenu, to dakako znamo. Svjedoci smo i žrtve te činjenice. Ta cijena je često izakulisna i maglovita. Hvala Pokretu za državu, na čelu sa SDP-om, što sada precizno znamo tu cijenu – Bosnu i Hercegovinu, dostojanstvo, pravosuđe, međunarodne odnose, granice, sigurnost i evropsku perspektivu naše zemlje serviraju Dodiku na pladnju za: mjesto potpredsjednika Narodne skupštine RS-a i jedno od 17 ministarskih mjesta u SNSD-ovoj Vladi RS”, navela je Ćudić.

Dalje ističe da je tako Pokret za državu postao Pokret za Ministarstvo turizma RS.

“Kolegama iz SDA dugujem izvinjenje, jer sam u toku protekle četiri godine nerijetko govorila da samo oni mogu napraviti tu historijsku grešku, koju su napravili prije četiri godine osiguravajući SNSD-u mehanizme blokade države. Ispostavlja se da to nije tačno, i da sa Dodikom imaju jako mnogo zajedničkih prijatelja”, zaključila je Ćudić.

Podsjetimo, danas je u gostovanju na N1 potpredsjednik SDA, federalni ministar izbjeglih i raseljenih i jedan od predstavnika Pokreta za državu Edin Ramić, između ostalog,rekao da SDA neće SNSD-u dati četvrtog delegata u Domu naroda Parlamenta BiH , ali da SDP, s obzirom na to da imaju dva poslanika, za razliku od SDA, BH Zelenih i DF-a, mora odlučiti šta zapravo želi.

Da li je ovom porukom koju je Ćudić uputila kolegama s obzirom na to da Naša stranka sa SDP-om čini Trojku, najavljen raskol u istoj, vrijeme će pokazati.

(Kliker.info-N1)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku