hamburger-icon

Kliker.info

Sabina Čudić : Dok SNSD blokira državu, SDA s njima potpisuje koaliciju u Srebrenici

Sabina Čudić : Dok SNSD blokira državu, SDA s njima potpisuje koaliciju u Srebrenici

13 Decembra
17:45 2015

Cudic3Naša stranka upozorava da su u vremenu kada se opozicija u RS-u izlaže najgorim vrstama pritisaka i napada od strane SNSD-a, optužuje za izdajničku politiku te proziva za učešće u vlasti na državnoj razini, prije par dana u Srebrenici ispostave politike Bakira Izetbegovića i Milorada Dodika potpisale koalicioni sporazum, prenosi bh. novinska agencija Patria.

– Lideri Stranke demokratske akcije koji se pozivaju na Srebrenicu onda kada im je to potrebno, podržali su saradnju sa SNSD-om na mikronivou, isključivši ostale političke subjekte iz raspodjele pozicija i novca koji je obećan ovoj opštini na posljednjoj Investiciono-razvojnoj konferenciji. Istovremeno, zaboravljaju da su upravo tu povratnici bili izloženi najgoroj vrsti pritisaka i progona od strane MUP-a RS-a, pod direktnom komandom Milorada Dodika. Bit će interesantno vidjeti na koji način će, kada naredni izbori dođu, SDA objasniti ‘potrebu borbe za Srebrenicu’, kada je u toj njihovoj formuli opstanka SNSD uslov bez kojeg se ne može – kazala je Sabina Ćudić, potpredsjednica Naše stranke.

– S druge strane, dok lokalne ekspoziture postižu konsenzus oko novog kolača za Srebrenicu, SNSD napada Savez za promjene zbog ‘probosanske’ politike u državnim institucijama. Jasno je da jedini interes koji vlast u RS-u štiti jeste onaj političkih elita, od istrage i procesuiranja za organizirani kriminal i pljačku koju posljednjih deset godina provode u ovom bh. entitetu – kazala je Ćudić.

– Iz koalicije SDA-SNSD u Srebrenici, možemo izvući zaključak da u Bosni i Hercegovini postoji grupa ljudi koja kreira političke krize, a onda se ostatak zemlje bavi problemima koje su napravili, dok oni u sjeni vrše raspodjelu ‘stečenih dobara’ iz javne kase. Ovaj, najsvježiji primjer, još jednom dokazuje da nacionalističke stranke iz oba entiteta jako dobro surađuju – zaključila je Ćudić.

(Kliker.info-NAP)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku