hamburger-icon

Kliker.info

Ruski predsjednik Vladimir Putin tvrdi : “Naš cilj je okončati ovaj rat”

Ruski predsjednik Vladimir Putin tvrdi : “Naš cilj je okončati ovaj rat”

22 Decembra
21:59 2022

Ruski predsjednik Vladimir Putin je u četvrtak rekao da Rusija želi kraj rata u Ukrajini i da svi oružani sukobi završavaju diplomatskim pregovorima.

“Naš cilj nije zavrtjeti kolo vojnog sukoba, već, naprotiv, okončati ovaj rat. Težit ćemo kraju toga [rata], i što prije to bolje, naravno”, rekao je Putin.

Putin je, dan nakon što je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij posjetio Bijelu kuću, rekao novinarima da je više puta rekao da “zaoštravanje sukoba dovodi do neopravdanih gubitaka”.

Rusija uporno tvrdi da je otvorena za pregovore, u što sumnjaju Ukrajina i njezin saveznik Sjedinjene Američke Države, koji smatraju da Moskva samo želi kupiti vrijeme nakon niza poraza i povlačenja u desetomjesečnom ratu.

Kremlj kaže da je Ukrajina ta koja odbija pregovarati, a Kijev pak da Rusija mora zaustaviti svoje napade i vratiti teritorij koji je zauzela.

“Svi oružani sukobi na ovaj ili onaj način završavaju nekom vrstom pregovora na diplomatskoj razini”, kazao je Putin.

“Prije ili kasnije, sve stranke u stanju sukoba sjedaju za stol i postižu sporazum. Što ranije to spoznaju oni koji nam se protive, to bolje. Nikada nismo odustali od toga”, dodao je Putin.

Ruski je predsjednik također umanjio značaj sistema  protuzračne obrane Patriot kojim je američki predsjednik Joe Biden pristao opskrbiti Ukrajinu, poručivši da će Rusija pronaći način da mu se suprotstavi.

Kazao je da je sistem  “poprilično star” i ne radi poput ruskog sistema  S-300.

“U redu, uzet ćemo to u obzir, a protuotrov će se uvijek pronaći”, izjavio je Putin.

(Kliker.info-Hina)

Podijeli

Jedan komentar

  1. Ubico
    Ubico 22 Decembra, 22:40

    Treba naci prtuotrov za tebe. Naci ce se neko

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku