hamburger-icon

Kliker.info

Raif Dizdarević : Rado dajem savjete predsjedniku SDA Sulejmanu Tihiću

Raif Dizdarević : Rado dajem savjete predsjedniku SDA Sulejmanu Tihiću

15 Januara
09:07 2012

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejman Tihić i bivši predsjednik Predsjedništva Jugoslavije Raif Dizdarević susreli su se jučer u "Bečkoj kafani" hotela "Europa", gdje su, uz kafu, dva i po sata razgovarali o svim pitanjima vezanim za aktuelnu političku situaciju u BiH.Tihić se na ovaj neformalni susret dovezao službenim vozilom u pratnji dvojice tjelohranitelja. Nakon sastanka požalio nam se da je ova "nefunkcionalna država do guše u problemima", pa je odlučio "zatražiti savjet i mišljenje od predsjednika Dizdarevića", jer ga smatra iskusnim političarom. – Svaki mjesec sastajemo se na kafi kako bismo razgovarali o svim pitanjima u BiH koja su od političkog značaja. Nije nam ovo prvi susret na kojem razgovaramo o stanju u državi. Uvažavam i cijenim mišljenje predsjednika Dizdarevića. Osim mišljenja, dao mi je i nekoliko prijateljskih savjeta iz njegovog velikog političkog iskustva – izjavio je Tihić za "Avaz".

Vrijeme Jugoslavije                                     Dodao je da su se tokom razgovora osvrnuli i na vrijeme bivše Jugoslavije.- Tražili smo nekakvu paralelu sa sadašnjom situacijom u BiH. Oko mnogih pitanja se nismo složili. Na kraju smo, ipak, zaključili da je i tada bilo problema, doduše manje. Predsjednik Dizdarević poklonio mi je i svoju treću knjigu "Put u raspad" i u nju mi je napisao i posvetu – ističe Tihić.

Dizdarević: Tihića rado savjetujem           Raif Dizdarević nam je kazao da rado daje savjete Tihiću jer, kako navodi, obojica imaju korijene u partizanima. – Tihića je u partizanima bilo pet, a Dizdarevića sedam. Korisni su nam ovi mjesečni sastanci jer nam dođu kao svojevrsni "Tour d'horizon", što znači kratki, ali detaljni pregled dešavanja. Mi ne razgovaramo da bismo išta zaključivali, nego samo komentarišemo, a Tihiću sam dao svoju knjigu da bi vidio kako sam ja u Jugoslaviji radio ono što on danas radi u BiH – kazao nam je Dizdarević.(Kliker.info-Dnevni avaz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku