hamburger-icon

Kliker.info

Putin na obilježavanju 80. godišnjice bitke za Staljingrad : “Ne šaljemo tenkove na njihove granice, ali imamo čime da odgovorimo i mimo oklopnih vozila”

Putin na obilježavanju 80. godišnjice bitke za Staljingrad : “Ne šaljemo tenkove na njihove granice, ali imamo čime da odgovorimo i mimo oklopnih vozila”

02 Februara
17:52 2023
Ruski predsjednik Vladimir Putin je tokom današnjeg govora povodom 80. godišnjice odlučujuće bitke za Staljingrad usporedio današnju borbu protiv Ukrajine  i njezinih zapadnih saveznika s pobjedom Rusije protiv nacističke Njemačke u Drugom svjetskom ratu.

U Staljingradu je Rusija porazila nacističke snage, spriječivši ih da preuzmu kontrolu nad gradom. Mnogi povjesničari smatraju navedenu bitku prijelomnim trenutkom u Drugom svjetskom ratu.

Putin tvrdi kako je uvjeren da će Rusija pobijediti u Ukrajini, kao što je pobijedila prije 80 godina.

Dodao je da se Rusija ponovno sukobljava s Njemačkom, kritiziravši obećanje Berlina da će isporučiti tenkove Leopard 2 kako bi pomogla napore ukrajinske vojske.

Analitičari pretpostavljaju da je među uzrocima prvotnog oklijevanja Berlina oko isporuke tenkova Ukrajini bila i zabrinutost kako će se protumačiti činjenica da se njemački tenkovi ponovno bore protiv ruske vojske, odnosno može li to Kremlj iskoristiti za propagandu unutar Rusije.

Poručio je i kako Rusija ne šalje svoje tenkove na granice zapadnih zemalja, ali da ima čime da odgovori na prijetnje i to ne samo oklopnim vozilima.

“Oni koji evropske zemlje, uključujući i Njemačku, uvlače u novi rat s Rusijom, oni koji očekuju pobjedu nad Rusijom, očigledno ne razumiju da savremeni rat s Rusijom za njih može biti potpuno drugačiji. Ne šaljemo tenkove na njihove granice, ali imamo čime da odgovorimo i mimo oklopnih vozila”, rekao je predsjednik Rusije.

(Kliker.info-agencije)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku