hamburger-icon

Kliker.info

Priznanje monstruma Paravinje : Uspjela me nekoliko puta odgurnuti nogom od sebe (Video)

Priznanje monstruma Paravinje : Uspjela me nekoliko puta odgurnuti nogom od sebe (Video)

27 Juna
19:00 2011

Dragan Paravinja, koji je priznao ubojstvo 17-godišnje Antonije Bilić, u ponedjeljak u 11 sati prebačen je iz Banje Luke u zatvor Kula u Istočnom Sarajevu. Ondje je saslušan na Osnovnom sudu Sokolac koji ga traži zbog pokušaja silovanja i silovanja koje je 2002. počinio u Istočnom Sarajevu. Sud je Paravinji odredio jednomjesečni pritvor, a u tom bi razdoblju trebao početi i postupak izručenja Hrvatskoj, javlja HRT. Naime, Nezavisne novine su javile da je Ministarstvo pravosuđa Srbije priopćilo da će tražiti od Bosne i Hercegovine izručenje Dragana Paravinje, osuđenog u Srbiji zbog silovanja, ali će pristati da on bude izručen Hrvatskoj jer je tamo optužen za ubojstvo. U Sudu BiH potvrđeno je da ni iz Hrvatske ni iz Srbije nisu dobili zahtjev za pokretanje ekstradicijskog postupka, što podrazumijeva izručenje Dragana Paravinje tim zemljama. Ukoliko bude podnesen, o zahtjevu će odlučivati Sud BiH.

Inače Dragan Paravinja je u svom iskazu policiji detaljno ispričao što je radio 7. juna prije nego je na cesti vidio 17-godišnju Antoniju Bilić kako stopira, kad ju je odlučio povesti u svom kamionu. Molim vas, kažite mojoj ženi i sinovima da je nisam silovao", kazao je Paravinja, koji je policajcima na pitanja odgovarao u nazočnosti dvojice odvjetnika, piše Večernjak. "Na putu prema Zagrebu, na raskrižju puteva Split – Drniš, Drniš – Šibenik, pored puta sa svoje lijeve strane primijetio sam djevojku koja je stopirala u suprotnom smjeru. Primijetio sam da je bila lijepa, crne duže kose i da je na sebi imala traperice i majicu, ne mogu se sjetiti koje boje, dok je o ramenu držala žensku torbu", kazao je Paravinja. Pitao ju je hoće li s njim u Zagreb, na što mu je Antonija odgovorila da hoće u Split, pa je on produžio pedesetak metara dalje. Tada je okrenuo vozilo i vratio se k Antoniji. Ona je ušla u kamion te su počeli neobvezan razgovor, tijekom kojeg joj se, kazao je Paravinja, nabacivao. Policajcima je objasnio kako je zaustavio kamion jer je zapravo želio prijeći na stranu djevojčina sjedišta. Antoniju je njegova nakana uzrujala pa ju je, rekao je, pokušao smiriti, a zbog toga joj je i ponudio da izađe iz kamiona. Djevojka je to odbila, tvrdi, pa je Paravinja s njezine strane ušao u kamion. Antonija je u tom trenutku, kazao je, bezuspješno pokušavala otvoriti vozačeva vrata kako bi pobjegla. Na žalost, nije uspjela.

Počela je da me psuje i vrijeđa. Uspjela me nekoliko puta odgurnuti nogom od sebe. U jednom je trenutku pokušala da izađe iz kabine pored mene i dalje me glasno psujući. U tom sam trenutku izgubio živce", ispričao je Paravinja, dodavši da čitavo vrijeme nije bio pri sebi i da se ne sjeća je li kasnije upalio kamion ili je on čitavo vrijeme radio. Tada je još nastavio voziti prema Solinu, a ubrzo se okrenuo i krenuo voziti u smjeru Zagreba. Priznao je da je opet zaustavio kamion kako bi djevojku stavio na krevet iza sjedišta u kabini.Negdje na putu između Drniša prema Kistanju, na jednom od tri mosta na rijeci Krki, zaustavio je kamion, iznio djevojku i bacio je preko niske ograde. Nije se mogao sjetiti koliko je sati tada bilo. "Na jednom od odmoriša, čijeg se imena ne mogu sjetiti, zaustavio sam kamionom gdje sam u jedan od kontejnera odbacio torbu djevojke. Torbu nisam otvarao niti sam se zanimao o njenom sadržaju, a želim i da napomenem da nisam ni znao kako se djevojka zvala, niti se mogu sjetiti je li se predstavila", kazao je Paravinja. Nakon dolaska u Ogulin, nastavio je, vraćao se u Split, a potom svojoj kući. Presvukao je odjeću, ali policajcima nije mogao reći što je tog dana nosio na sebi.  .Podsjetimo, policija je otkrila kako im je Paravinja priznao da je Antonijino tijelo bacio u rijeku Krku, gdje je u ponedjeljak potraga trajala od 8 do 16 sati. Potraga je obustavljena zbog umora ronioca i psa tragača, a nastavit će se u utorak. (Kliker.info-Net.hr).

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku