hamburger-icon

Kliker.info

Preminula poznata sarajevska humanitarka Zilha Šeta : Decenijama hranila i pomagala ugrožene, siromašne, gladne i bolesne Sarajlije

Preminula poznata sarajevska humanitarka Zilha Šeta : Decenijama hranila i pomagala ugrožene, siromašne, gladne i bolesne Sarajlije

01 Oktobra
15:52 2021

U Sarajevu je preminula Zilha Šeta, humanitarka poznatija kao Tetka Zilha, koja je decenijama svojim radom u Narodnoj kuhinji Stari Grad pomagala ugroženim sugrađanima.

Šeta, koju su zvali i “najpopularnija sarajevska kuvarica” je porijeklom iz Kosova Polja, sela u Višegradu, na istoku Bosne i Hercegovine (BiH).

U Narodnoj kuhinji Stari Grad u Sarajevu angažovana je bila od marta 1992. godine, koja danas broji više od 1.000 korisnika. Humanitarnim radom Šeta je pomogla brojnim socijalno ugroženim građanima BiH.

Zilha Šeta je dobitnica Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva 2011. godine, kao i međunarodne nagrade za dobročinstvo u organizaciji Turske Fondacije ”Diyanet” koja joj je uručena 2019. u Ankari.

Organizatori su tada podsjetili da se Tetka Zilha brine o Narodnoj kuhinji u Sarajevu koja svaki dan podijeli obroke za mnoge građane kojima je potrebna pomoć.

(Kliker.info-RSE)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku