hamburger-icon

Kliker.info

Predsjednik Amerike nije tražio pretres : FBI ponovo pretražuje Bidenovu kuću

Predsjednik Amerike nije tražio pretres : FBI ponovo pretražuje Bidenovu kuću

01 Februara
16:41 2023

FBI pretražuje kuću američkog predsjednika Joea Bidena u Delawareu, rekao je njegov advokat, prenose američki mediji. Bidenov advokat kaže kako predsjednik nije tražio nalog za pretragu.

Podsjetimo, prošle jeseni su u Bidenovom privatnom uredu otkriveni povjerljivi dokumenti, a javnost je za to saznala prošloga mjeseca. Dokumenti datiraju još iz vremena dok je Biden vršio dužnost potpredsjednika tokom dva predsjednička mandata Baracka Obame. Glavni državni tužilac Merrick Garland zatražio je od državnog tužioca  u Chicagu da istraži slučaj.

Bidenovi advokati  tvrde da su povjerljive materijale pronašli u novembru tijekom zatvaranja Bidenovog ureda u Washington D.C.-u. Biden je ured koristio u sklopu svoje suradnje sa Univerzitetom  Pennsylvania, gdje je bio počasni profesor od 2017. do 2019. godine, piše CNN.

U uredu je pronađeno manje od desetak povjerljivih dokumenata, potvrdio je izvor za CNN. Još uvijek nije jasno na što se dokumenti odnose i zbog čega su odneseni u Bidenov privatni ured. Zakonom se od federalnih dužnosnika zahtijeva da se odreknu službenih dokumenata i povjerljivih zapisa kada im prestane državna služba.

(Kliker.info-agencije)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku