hamburger-icon

Kliker.info

Povratak nakon iznenadnog povlačenja 2015. godine : Shell ponovo želi istraživati naftu u Bosni i Hercegovini !

Povratak nakon iznenadnog povlačenja 2015. godine : Shell ponovo želi istraživati naftu u Bosni i Hercegovini !

Oktobar 15
05:30 2017
Jedna od najvećih svjeskih kompanija Shell iskazala je interes za poslovnu saradnju s predstavnicima Vlade FBiH kada su u pitanju istraživanja i eksploatacija nafte na području Federacije, piše Dnevni avaz.

Sastanak predstavnika Shella i Vlade FBiH zakazan je za 23. oktobar u Sarajevu. Oni su iskazali volju da se vrate u pregovore s Vladom FBiH i dobiju koncesiju za istraživanje. Ovu informaciju potvrdio je federalni ministar Nermin Džindić.

– Tačno je da su zakazali sastanak i vidjet ćemo šta će od svega biti. Interes da se vrate u BiH postoji – rekao je Džindić.

Ova kompanija je 2011. imala potpisan Memorandum o razumijevanju koji je produžavan i 2013. i 2014. iz pregovora s Vladom FBiH iznenada su se povukli 2015. godine. Džindić je potvrdio da će početkom naredne sedmice biti održan sastanak na kojem će biti donesena konačna odluka o raspisivanju javnog pozivaza izbor stručnog međunarodnog konsultanta koji će pregovarati s potencijalnim istraživačem nafte. Ministar navodi da je posao međunarodnog konsultanta da vodi pregovore i izabere najstručniju kompaniju kako bi bio potpisan najpovoljnijiugovor za Federaciju.

(Kliker.info-Seebiz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *