hamburger-icon

Kliker.info

Porodice žrtava Uborka i Sutine još čekaju pravdu

Porodice žrtava Uborka i Sutine još čekaju pravdu

12 Juna
04:56 2008

Cilj utemeljena udruženja obitelji čiji su najbliži ubijeni i bačeni u masovne grobnice na Uborku i Sutini tijekom 1992. godine jeste izvršiti stalan pritisak na sud i tužiteljstvo, koji su nadležni za ovaj slučaj, a već 16 godina ništa nije urađeno.

Kako je istaknuo na konferenciji za novinare Adnin Hasić, vijećnik Gradskog vijeća Mostara i član obitelji žrtava na Uborku i Sutini njihova želja je da se na sudu nađu oni koji su počinili taj zločin.

U petak će se navršiti točno 16 godina otkako su snage bivše JNA i srpske-crnogorske paravojne postrojbe odvele 114 civila Mostara, bošnjačke i hrvatske nacionalnosti, ubile ih i bacile u dvije masovne grobnice na lokalitetima Sutina i Uborak.

Hasić je ovom prigodom podsjetio kako je još prije 12 godina nadležnima dao izjavu u vezi s ovim slučajem te da prema informacijama s kojima raspolaže iz Suda BiH proces za ratni zločin na Sutini i Uborku je podijeljen i djelomično dan u nadležnost bh. Sudu, a djelomično na Županijskom sudu u Mostaru, ali za ovaj slučaj još nitko nije odgovarao.

On je dodao kako obitelji žrtva raspolažu informacijama i da se neki od počinitelja ovog zločina nalaze u Kanadi i Australiji, ali i na prostorima istočne Hercegovine. Sanela Kuko, članica udruženja ovom je prigodom podsjetila da su žene čiji su muževi, očevi i braća ubijeni, još 1992. godine tadašnjim istražnim organima dale izjavu, te je postavila upit gdje je arhiva tih izjava.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku