hamburger-icon

Kliker.info

Pila naopako : Umjesto da odgovori kako je zaradio svoje bogatstvo Dodik poziva Srbe sa Kosova u RS

Pila naopako : Umjesto da odgovori kako je zaradio svoje bogatstvo Dodik poziva Srbe sa Kosova u RS

06 Januara
16:32 2013

Predsjednik Republike Srpske se posljednjih dana nalazi na pravoj žeravici jer je izgleda konačno došlo vrijueme da mora odgovoriti na pitanje kako je tokom svoje  vladavine svojoj porodici, prijateljima i stranačkim poslušnicima uspio namaknuti  pravo bogatstvo a narod odveo na prosjački štap.Upravo ovo pitanje , uz opasku da kriminalci moraju konačno odgovarati, postavili su Dodiku ovih dana i vodeći političari u RS  Mladen Bosić, Dragan Čavić i  Mladen Ivanić i  time  najavili početak kraja vladavine  predsjednika RS koji godinama otvoreno podržava raspad Bosne i Hercegovine i  ne priznaje genocid u Srebrenici.

Reagujući na pomenute optužbe  Dodik je protekle sedmice  u svom stilu lopticu prebacivao sa kriminala na nacionalni teren,  a takvu , provjerenu taktiku je nastavio i u prazničnom dvobroju  beogradskog Blica gdje u ekskluzivnom  intervjuu poziva Srbe sa Kosova u Republiku Srpsku."Insistiranje na podjeli Kosova na dvije države za dva naroda, za šta se ja zalažem, posljednja je linija odbrane srpskih nacinalnih interesa", rekao je u  dvobroju "Blica" Dodik, prenosi RTRS.On je, međutim, dodao da je primarni princip RS da prati Srbiju u onome šta odluči."Kakva god pozicija Srbije o Kosovu bila, mi ćemo tu poziciju podržati s prvenstvenim razlogom da onemogućimo priznanje Kosova u BiH. S druge strane, opet kao čovek u jednom dijelu srpskog naroda koji je dobio legitimitet, kome Kosovo nije ništa manje važno, veoma je teško oteti se utisku da ne komentarišete to pitanje", rekao je predsjednik RS.

Objašnjavajući kakvu podjelu predlaže on je rekao da sjever Kosova, nekoliko opština gdje je većina srpskog naroda, trebalo teritorijalno inkorporirati u Srbiju, sa jasnom porukom da Srbima sa juga koji žele da odu sa Kosova Srbija treba da garantuje i određene lokalitete i da im pomogne u stvaranju novih domaćinstava. Čak smo i mi spremni da budemo dio tog procesa, napomenuo je Dodik, dodajući da oni koji žele da ostanu na Kosovu treba i dalje da imaju zaštitu Srbije kao države.- Mislim da se mi konačno trebamo razgraničiti s Albancima, da sa njima ne možemo da gradimo suživot. Srbi na Kosovu ne mogu trenutno naći ni posao, a mi im možemo ponuditi neko zemljište i pomoći da naprave imanja.Predsjednik RS smatra da će Kosovo za par mjeseci ili godinu-dvije dana, "sa ovakvom politikom implementacije briselske politike postati de fakto nezavisno"."Јoš samo formalno ostaje da ne kažu Beogradu da prizna Kosovo kao državu. Samo to će ostati, a sve ostalo će biti država", rekao je Dodik koji smatra da će EU na kraju Srbiji postaviti uslov priznavanja Kosova, da bi je primili u Uniju."Mislim da je ova priča oko Srbije i Evrope davanje ničega. Dali su kandidatski status bez datuma pregovora. Šta to znači? Ništa. Ozbiljna stvar su pregovori o pristupanju", kosnatovao je on, ocijenivši da "Evropa neće Srbiju dok se ne nađe trajno rješenje za Kosovo". (Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku