hamburger-icon

Kliker.info

Philip Crowley : Amerika nastavlja saradnju s Hašimom Tašijem

Philip Crowley : Amerika nastavlja saradnju s Hašimom Tašijem

18 Decembra
08:18 2010

SAD će nastaviti da sarađuju s premijerom Kosova Hašimom Tačijem i pored  izvještaja Savjeta Evrope koji ga povezuje sa zločinima, rečeno je u State departmentu .<!–

–>Portparol State departmenta Philip Crowley ocjenio je da tvrdnje o umješanosti Tačija u zločine neće fundamentalno promeniti američke odnose sa Prištinom."U ovom trenutku, i uzevši u obzir da je svako nevin dok se ne dokaže suprotno, on je aktuelni premijer i nastavićemo da sarađujemo sa njim", izjavio je Crowley  na konferenciji za štampu.

"Ne mislim da će to fundamentalno promjeniti američko-kosovske odnose. Oni su zasnovani na uzajamnom interesu, a ne na nekoj posebnoj ličnosti", naveo je Crowley.On je  ponovio da administracija u Washingtonu podržava svaku istragu "nadležnih vlasti" povodom optužbi iznijetih u izvještaju. Crowley je rekao da su neke od tih optužbi već ranije ispitivane, ali da, u mjeri u kojoj ovaj izvještaj baca novo svijetlo, istragu treba nastaviti. Prema njegovim riječima, ako postoji odgovarajuća informacija otkrivena u iyvje[taju ona treba da bude u potpunosti  istražena.  (Kliker.info-Tanjug)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku