hamburger-icon

Kliker.info

Panika na UKCS-u: Seka Izetbegović planira otpustiti 250 medicinskih sestara!

Panika na UKCS-u: Seka Izetbegović planira otpustiti 250 medicinskih sestara!

05 Januara
19:26 2016

seka5Direktorica Opće bolnice „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ Sebija Seka Izetbegović za desetak dana „preselit“ će se u Univezitetski klinički centar Sarajevo, čime će i zvanično početi proces ujedinjenja ove dvije zdravstvene institucije, saznaje „SB“. To je navodno potvrdila i sama Sebija Izetbegović na sastanku koji je neposredno pred novogodišnje praznike održala sa svojim saradnicima i šefovima klinika u Općoj bolnici.

Na istom sastanku Izetbegovićeva je kolegama saopštila da će se projekat ujedinjenja dvije zdravstvene institucije, bez obzira na sve prepreke, definitivno realizovati.

A nakon ulaska u Klinički centar, Izetbegovićka prvo namjerava završiti izgradnju i opremanje zgrade DIP-a, a potom će početi sa izgradnjom još dvije zgrade u koje će biti preseljene sve klinike UKCS-a čiji će postojeći objekti biti poravnati sa zemljom. Jedno što Sebija Izetbegović nije spomenula jeste ko će finansirati njene futurističke zamisli.

Na spomenutom sastanku bilo je riječi i o kadrovskoj problematici. Kako nezvanično saznajemo, većina ljekara iz Opće bolnice naći će mjesto u Kliničkom centru, a kad je riječ o medicinskim sestrama, Sebija Izetbegović našla je rješenje i za taj problem. Naime, u UKCS-u preko 250 medicinskih sestara nije primljeno u stalni radni odnos, a rade po osnovu ugovora o djelu. Ti ugovori neće im biti produženi, a njihova radna mjesta popunit će medicinske sestre iz Opće bolnice.

Jedini za sada nerješivi problem jeste višak nemedicinskog kadra među koji spadaju portiri, majstori, administracija… Ali, i u tom sektoru buduća direktorica UKCS-a Sebija Izetbegović namjerava uvesti reda, pa je tako prisutnim na sastanku u šali spomenula da će, nakon što ona zagospodari zdravstvom u Kantonu Sarajevo, Klinički centar imati „najškolovanijeg portira“ – prof.dr. Nenada Vanisa, sadašnjeg pomoćnika generalnog direktora UKCS-a.

(Kliker.info-Slobodna Bosna)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku