hamburger-icon

Kliker.info

Ovo je žena koja se ne boji huligana: ‘Junačine’ svih vrsta udarile po Ajli Alimanović nakon poraza, njen odgovor obilazi regiju!

Ovo je žena koja se ne boji huligana: ‘Junačine’ svih vrsta udarile po Ajli Alimanović nakon poraza, njen odgovor obilazi regiju!

06 Novembra
17:16 2022

Do proljeća ove godine Ajla Alimanović u svijetu nogometa bila je totalni ‘no name‘.

Magistrica ekonomije manekenskog stasa, prema vlastitom priznanju, ovaj sport čak nije ni pratila, već je poslovni život posvetila korporativnoj karijeri. U 15-ak godina staža radila je u nekim najjačim regionalnim kompanijama poput Croatia osiguranja i Adris grupe, kao i nekim stranim predstavništvima.

– Nažalost, nogomet sam davno prestala gledati. Toliko davno da je posljednji Ronaldo kojeg se ja sjećam Ronaldo iz Brazila. Ali brzo učim – izjavit će kada joj se u travnju ukazala prilika stati na čelo FK Sarajevo i postati generalna direktorica ili onim što se na engleskom zove – CEO.

Bila je odabir novog (su)vlasnika Ismira Mirvića, čovjeka rođenog u sarajevskom radničkom pregrađu Hrasnica, a koji je kao dijete za rata otišao u SAD i tamo malo-pomalo gradio svoj uspon. Kažu da se obogatio na poslu s maskama i zaštitnom opremom svih vrsta, za što je pandemija koronavirusa bila najbolje vrijeme. Kada se nešto zaradilo, odlučio se pokazati i dokazati u rodnom kraju. U klub je malo prije njega ušao, zapravo vratio se, malezijski milijarder Vincent Tan.

– Amidža (stric, opa.a.) is back – objavio je lani slavodobitno klub s Koševa, nadajući se da je godinama stagnacije i trofejne suše bivšeg prvaka zajedničke države konačno došao kraj.

Dvojac Tan-Mirvić imao je priliku surađivati sredinom prošlog desetljeća na projektu Los Angeles FC i nadati se da sve uspješno mogu ponoviti u glavnom gradu BiH. Za to im je trebao netko ambiciozan i menadžerski potkovan, poput Ajle Alimanović.

Krenuli su u petoj brzini. Pročešljali su prvo knjige, našli svašta pa onda uručili nekoliko otkaza za primjer (pre)ostalima. Svoj su tim usporedo pojačali imenima iz cijelog susjedstva, od Makedonije i Hrvatske. Navijačima su stali slati obećanja i tu su se vjerojatno malo ugrizli za jezik.

– Predsjednik Ismir Mirvić je došao da od Sarajeva za dvije godine napravi najbolji klub na Balkanu. To ćemo i biti, ili nećemo biti na ovim pozicijama. Radit ćemo transparentno. Svake nedjelje ili svakog mjeseca ćemo obavještavati navijače o našem radu, ako je potrebno. Vratit ćemo povjerenje u Sarajevo. Planovi su jasni, Sarajevo će biti najbolji BH klub i najbolji BH brend i naši poslovni uspjesi pratit će sportske – frcala je od optimizma sama Alimanović.

I krenulo je u novoj sezoni stvarno dobro s tri pobjede na samom otvaranju. Brojna navijačka armija konačno je i pomislila da se u kraj može stati Zrinjskom, ponosu hrvatskog dijela Mostara, a koji je novog sponzora našao u Izraelu i Amiru Grossu Kabiriju, poslovnom čovjeku na čelu kombinata Aluminij. Ali kada se sezona zahuktala, ambicije Sarajave su počele kopniti i prije prvih snjegova tako da se trenutačno ne bore za prvaka, već tavore negdje po sredini tablice.

‘Stari pitari‘ i ‘Horde zla‘ nisu zaboravili što im se najavljivalo i obećavalo. Malo tko od njih je mario da je klub imao realno opravdanje u tome što već neko vrijeme zbog obnove travnjaka ne igra na svom stadionu, već putuju u sat vremena udaljenu Zenicu. Tamo, na Bilinom polju, priredili su im i najveće razočarenje, ispavši iz kupa od lokalnog Čelika, koji je također odavno daleko od starog sjaja i bori se u drugoj federalnoj ligi.

Cijeli projekt doveden je odjednom u pitanje. Sve je manje onih koji bi pili priču o financijski ‘najstabilnijem klubu u državi‘, već su prst krivice počeli upirati u generalnu direktoricu. Neki su prešli rub pristojnosti i zaprijetili čak silom.

I tu dolazimo do epizode koja će od menadžerice Alimanović ovog vikenda napraviti priču za cijeli Balklan, vjerojatno i šire. Okidač je bio novi gubitak bodova na gostovanju kod Slobode u rudarskim Banovićima (0:2).

– Pozivam ove “hrabre” momke što mi nakon svakog poraza Sarajeva prijete i psuju porukama da pokažu petlju i dođu reći što god misle uživo. A isto vrijedi i za vas NO NAME “još hrabrije” s foruma! U klubu sam svaki radni dan pa izvolite – napisala je Ajla Alimanović na jednoj od društvenih mreža.

Hrabro, nema što. Ne bi se usudili ni mnogo drčniji mužjaci koji drmaju nogometom ovih prostora.

U nedjelju smo kontaktirali Ajlu i htjeli čuti što ju je konkretno ponukalo na ovaj potez. Nije se odazivali na poruke u svom inboxu, kao ni preko press službe kluba. Možda se pripremala za ponedjeljak, kada u svom uredu može očekivati nepoznate goste?!

Zoran Šagolj (Slobodna Dalmacija)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku