hamburger-icon

Kliker.info

”Oklopnjaci” stigli u Sarajevo, Zelene beretke najavile ”samoorganizaciju”

”Oklopnjaci” stigli u Sarajevo, Zelene beretke najavile ”samoorganizaciju”

05 Januara
17:24 2023

Policijska vozila Despot i Vihor stigla su u Istočno Sarajevo gdje će sudjelovati u obilježavanju 9. januara, Dana Republike Srpske. Vlasti u entitetu Republika Srpska, povodom neustavnog praznika, najavile su ‘svečani defile’ dok su boračka udruženja iz entiteta Federacija BiH najavila prozeste.

Iz udruženja Zelene beretke najavili su da će se ‘narod samoorganizirati’ i spriječiti dolazak vozila koja kreću na neustavnu proslavu. ”Pozvat ćemo narod na samoorganizaciju da spriječe ulazak tih vozila i da se naprave barikade”, u svom je saopštenju  naveo Muhamed Švrakić, predsjednik Udruženja Zelene beretke.

Poručili su i da ”svi sudionici koji idu na tu neustavnu proslavu, svi autobusi i borbena vozila trebaju biti vraćena sa teritorija Kantona Sarajevo”. Povodom najavljenih protesta oglasili su se i iz MUP-a Kantona Sarajevo i građane zamolili za saradnju.

”Koristimo priliku da apeliramo na predstavnike i članove pojedinih udruženja i organizacija da sve svoje eventualno planirane aktivnosti usklade sa zakonskim propisima, te da svojim javnim istupima ne doprinose kreiranju atmosfere straha i nesigurnosti kod građana i posjetitelja”, saopštili  su iz MUP-a KS.

(Kliker.info-N1)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku