hamburger-icon

Kliker.info

Nikolić za FAZ: Ne stidim se četničke uloge u bosanskom ratu, opet bih išao ako treba

Nikolić za FAZ: Ne stidim se četničke uloge u bosanskom ratu, opet bih išao ako treba

24 Maja
14:52 2012

Tomislav Nikolić, novizabrani predsjednik Srbije je u intervjuu za njemački "Frankfurter Allgemeine Zeitung" rekao da se ne stidi svoje četničke uloge u agresiji na BiH.On je za ugledni list rekao da je u ratu bio kao dobrovoljac, te da se svog četničkog učešća u njemu ne stidi.
– U ratu mi je dodijeljena titula četničkog vojvode. Četnički pokret je ubrzo nakon toga rasformiran kada nas je Slobodan Milošević optužio da spremamo udar na vlast, te da imamo naoružane trupe, rekao je Nikolić za FAZ, dodavši da je tada odlučio kako će ostati četnik i da će biti spreman ponovo "braniti" Srbiju.

Nikolić je za list govorio i o snovima o "velikoj Srbiji", za koje sada tvrdi da ih je nemoguće ostvariti.
– Postoje snovi koje čovjek ne može ostvariti. Hrvatska je međunarodno priznata zemlja i njene granice na Dunavu niko neće dirati. Sličan je slučaj i sa Bosnom i Hercegovinom. Sada želim svim državama, kao i Srbiji, da postoje u granicama koje su priznate od međunarodne zajednice. Snovi koje sam sanjao u vrijeme raspada Jugoslavije, nažalost nisu se ostvarili.

Nikolić upitan o teritorijalnom integritetu država bivše Jugoslavije je rekao da o tome više nema razgovora.
– Ničiji integritet ne smije se dovesti u pitanje. Države postoje i one su međunarodno priznate. Kada smo se borili jedni protiv drugih, borili smo se radi novih granica. Evropa se tada stavila na stranu Hrvatske i Bosne i tako smo dobili granice koje imamo danas, rekao je Nikolić.Novinar njemačkog lista ga ja upitao zašto je tokom godina promjenio stavove Nikolić mu je odgovorio:
– Samo budala ne mijenja mišljenje. (Kliker.info-Dnevni avaz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku