hamburger-icon

Kliker.info

Nezadovoljni Dodik : Premijeru Džombiću i ministrima zaprijećeno smjenama!

Nezadovoljni Dodik : Premijeru Džombiću i ministrima zaprijećeno smjenama!

14 Juna
04:56 2011

Izvršni odbor (IO) SNSD-a izuzetno je nezadovoljan rezultatima rada premijera Aleksandra Džombića i stranačkih ministara u Vladi RS, zbog čega im je ultimativno zaprijećeno smjenama ako hitno ne počnu pokazivati rezultate na ekonomskom i socijalnom planu, saznaje „Dnevni avaz“.

Sipale kritike                        Tako su se obistinila predviđanja dobrih poznavalaca političkih prilika u manjem entitetu da će Džombićeva vlada biti s određenim vijekom trajanja, jer neće moći odgovoriti izazovima ekonomske i socijalne krize u RS, o čemu je svojevremeno pisao i „Avaz“. Kako saznajemo, rekonstrukcija Vlade RS moguća je već najesen.Dobro skrivena od medija i očiju javnosti, glavna tema posljednje sjednice IO SNSD-a upravo je bio rad stranačkih ministara, a lider stranke Milorad Dodik posebno je kritizirao rezultate „stare“ četvorke. Jedan od direktnih učesnika sjednice IO, pod uvjetom anonimnosti potvrdio je za „Avaz“ da se to odnosi na ministre Stanislava Čađu, Džerarda Selmana, Antona Kasipovića i Ranka Škrbića.- Dodik je izuzetno nezadovoljan njihovim rezultatima, a javna je tajna da su neki privatnim biznisima podredili opšte dobro. Također, stranka nije zadovoljna ni radom Nade Tešanović, koja je u ime SNSD-a zadužena za koordinaciju rada ministara u Vladi RS – kaže naš sagovornik.

Troje zadovoljilo                     Džombiću stranka najviše zamjera da ne zna organizirati rad Vlade, da ne rješava nagomilane probleme u ekonomiji te što nema nikakvu viziju privrednog oporavka.Od 12 SNSD-ovih ministara, prolazne ocjene dobili su tek Srebrenka Golić (prostorno uređenje i građevinarstvo), Miroslav Milovanović (poljoprivreda) i Željka Cvijanović (ekonomski odnosi i regionalna saradnja). Jedna od poruka sa sjednice IO je da nijedan od starih ministara neće ostati u Vladi RS ako hitno ne poboljšaju rezultate rada! (Kliker.info-Dnevni avaz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku