hamburger-icon

Kliker.info

Nevjerovatno : Grci pronašli skrivenu milijardu i pol eura?!

Nevjerovatno : Grci pronašli skrivenu milijardu i pol eura?!

05 Oktobra
20:43 2011

Grci su sve iznenadili, a možda najviše sebe same. Premda svježeg novca i kredita od svojih partnera ne mogu očekivati do novembra, stečaj države ipak mogu otkloniti, jer su "otkrili" još 1,5 milijardi eura.Najnovije agencijske vijesti iz Grčke gotovo su nevjerojatne: Nakon što već sedmicama slušamo uvijek iste vijesti da Grčkoj već sredinom oktobra prijeti stečaj i nakon što je šef eurozone Jean-Claude Juncker u Luksemburgu u utorak (4.10.) izjavio kako vlada u Ateni na nove kredite mora čekati do novembra, na opće iznenađenje iz Grčke se nije čuo krik i poziv upomoć.

O stečaju Grčke kao da sada nema niti govora, pa se svi pitaju, kako i zašto odjednom. Kako jedna zemlja koja je gotovo bankrotirala sada ima novaca ? Nitko to zapravo točne ne zna, a ostaje i otvoreno pitanje je li to dobro ili loše. Iz vladinih krugova u Ateni proširila se vijest da su se pojavile posljednje novčane rezerve od 1,5 milijarda eura. Novac navodno potječe iz fonda za stabilizaciju banaka koji je osnovan još  2008.godine.

Jesu li na koncu Grci spomenute rezerve sami otkrili ili su im u tome pomogli suradnici takozvane Trojke, predstavnici Europske komisije, Europske središnje banke i MMF-a koji provjeravaju sve što je poduzela Grčka u pogledu mjera štednje i konsolidacije svojeg proračuna, ni to nije poznato. Europska unija je najavila da će odgoditi isplatu daljnih kredita Grčkoj, jer djelatinici Trojke trebaju više vremena za preispitivanje grčkih napora štednje i reforme. Možda u svim tim ispitivanjima i provjeravanjima se otkrije još nekoliko skrivenih ili zaboravljenih milijarda eura. (Kliker.info-DW)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku