hamburger-icon

Kliker.info

Nermin Nikšić potvrdio nagađanja : “Borjana Krišto će biti predsjedavajuća Vijeća ministara, a Federaciju BiH ću voditi ja”

Nermin Nikšić potvrdio nagađanja : “Borjana Krišto će biti predsjedavajuća Vijeća ministara, a Federaciju BiH ću voditi ja”

07 Decembra
14:03 2022

U Konjicu je danas održan sastanak predstavnika političkih partija tzv. “Osmorke” i članova HDZ-a, nakon čega se lider SDP-a Nermin Nikšić obratio medijima.

Nikšić se prvo zahvalio svim današnjim učesnicima na vrlo efikasnom radu. Razgovarali su o onome o konstituisanju vlasti državnom i federalnom nivou, onome što se dešava u kantonalnim skupštinama i pokazali da dosadašnji razgovori teku vrlo dobro.

“Ono što želimo postići jeste da se u narednom periodu što prije formira vlast, najprije do nove godine. Ono što ću reći jeste da je naša želja, u skladu sa mogućnostima, sve svoje aktivnosti ubrzati na tom polju”, kazao je Nikšić i potvrdio tvrdnje iz medijskih natpisa:

“Potvrdili smo ono što se u medijima već znalo: Borjana Krišto će biti predsjedavajuća Vijeća ministara, a Federaciju BiH ću voditi ja”, rekao je Nikšić.

Što se tiče ministara u Vijeću ministara, potrebno je obaviti detaljne razgovore sa članovima SNSD-a, a da i to očekuje u što kraćem periodu.

“Ono što još jednom podvlačim i što je ključ jeste da ćemo imati vrlo detaljnije programe u odnosu na one prije i da će ljudi koji sjede na vlasti raditi i u punom kapacitetu kako bi građani osjetili da je došla nova vlast koja će raditi u interesu svih građana”, zaključio je Nikšić.

(Kliker.info-agencije)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku