hamburger-icon

Kliker.info

NAREDBA CIK-A : Ponovno brojanje listića na biračkim mjestima na kojim su utvrđene nepravilnosti!

NAREDBA CIK-A : Ponovno brojanje listića na biračkim mjestima na kojim su utvrđene nepravilnosti!

Oktobar 11
04:16 2018

Nakon utvrđenih brojnih nepravilnosti tokom i prije izbornog dana, Centralna izborna komisija BiH donijela je Naredbu kojom se nalaže svim Općinski/ gradskim izbornim komisijama u Bosni i Hercegovini ponovno pravilno utvrde izborne rezultate.

“Nalaže se svim izbornim komisijama u Bosni i Hercegovini da pravilno utvrde rezultate izbora  na području svoje općine/grada na svim redovnim biračkim mjestima na kojima prema stanju u obrascima nije moguće pravilno utvrdio izborne rezultate (nisu popunjeni ili su djelomično popunjeni obrasci od strane biračkih odbora)”, stoji u naredbi CIK-a, koju je potpisao predsjednik CIK-a Branko Petrić.

Podsjetimo, prije i tokom izbornog dana u BiH utvrđene su brojne nepravilnosti. Od masovne promjene članova biračkih odbora 48 sati pred izbore, do kupovine glasova, glasanja bez dokumenata, zloupotrebe službenih automobila, pojava mrtvih osoba na biračkim spiskovima. U Sapni su iste osobe glasale čak 7 puta. U Livnu je nestajalo struje i glasalo se sa zdravstvenim knjižicama. U Martin Brodu član biračkog odbora bio je ujedno i kandidat na izborima. Intervenirala je i SIPA.

(Kliker.info-Žurnal)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *