hamburger-icon

Kliker.info

Musk obećao da će ukinuti suspenziju Trumpovog naloga na Twitteru : Zabrana je „moralno pogrešna i potpuno glupa“

Musk obećao da će ukinuti suspenziju Trumpovog naloga na Twitteru : Zabrana je „moralno pogrešna i potpuno glupa“

11 Maja
05:00 2022

Izvršni direktor kompanije Tesla Elon Musk rekao je u utorak da će poništiti zabranu bivšem američkom predsedniku Donaldu Trumpu na društvenoj mreži Twitter, za koju je nedavno potpisao ugovor o kupovini vredan 44 milijarde dolara.

Musk je to izjavio na na konferenciji Financial Times-a o budućnosti automobila u utorak, 10. maja, prenosi agencija Reuters.

Twitter nije odmah odgovorio na zahtev za komentar.

Suspenzija Trumpovog naloga, koji je imao više od 88 miliona pratilaca, utišala je njegovu glavnu platformu za oglašavanje nekoliko dana pre kraja mandata i podstakla je debate o tome kako kompanije društvenih medija treba da moderiraju naloge moćnih lidera na globalnom nivou, podseća agencija Rojters.

Trump je trajno suspendovan sa Twittera ubrzo nakon nereda 6. januara na američkom Kapitolu. Tvitter je u svojoj odluci naveo „rizik od daljeg podsticanja na nasilje”.

Ova odluka je pojačala njegove stavove među ljudima na političkoj desnici, rekao je Musk, nazivajući zabranu „moralno pogrešnom i potpuno glupom“.

Trump je ranije rekao za Fox News da se neće vratiti na Twitter čak i ako Musk kupi platformu i vrati munalog, nego da će koristiti sopstvenu aplikaciju za društvene medije pod nazivom Truth Social, koja je lansirana u Apple prodavnici aplikacija krajem februara.

(Kliker.info-agencije)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku