hamburger-icon

Kliker.info

Mladen Bosić otkriva : Čović Dodika koristi kao ovna da razvali dejtonsku BiH i poveća šansu da dobije treći entitet

Mladen Bosić otkriva : Čović Dodika koristi kao ovna da razvali dejtonsku BiH i poveća šansu da dobije treći entitet

16 Decembra
16:10 2017
Da je Inzko uložio trećinu truda za borbu protiv korupcije, kao što je Wigemark uložio da se usvoje akcize, mislim da bi bili u drugačijoj situaciji, izjavio je zamjenik predsjedavajućeg Parlamenta Bosne i Hercegovine i bivši predsjednik SDS-a Mladen Bosić, ističući da je problem nefunkcionisanja pravne države jedan od ključnih problema u Bosni i Hercegovini, te da se to stanje mora mijenjati.

Govoreći u Centralnom dnevniku na FACE TV o saradnji predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika i predsjednika vodeće hrvatske partije u BiH HDZ-a Dragana Čovića Bosić je rekao da je u toj kombinaciji Čović ipak mozak, a da mu Dodik koristi za razbijanje dejtonske BiH, kako bi u tako razbijenoj zemlji ostvario treći entitet.

Govoreći o benefitima koje Dodik ima od Čovića, Bosić je rekao da Dodik vjeruje kako preko Čovića, odnosno Hrvatske može izaći iz političke izolacije u međunarodnim krugovima, a u kojoj se sada nalazi.

„Dodik je u izolaciji političkoj, međunarodnoj, i to nije nikakva tajna. Zaobilize ga, osim ponekad Wigemark, ruski ambasador, i ode u Srbiju. On žudi za spoljenim priznanjm. I, on se nada da će preko Čovića i Hrvatske otvoriti taj njegov put. Misli da se može osloboditi te izolacije i tu je njegova zainteresiranost prema Čoviću“, rekao je Bosić, dodajući da je Dodik iz te političke izolacije pokušao izaći i preko desnih partija u Austriji.

Bosić smatra da razvaljivanjem dejtonskog okvira BiH svi mogu proći samo gore. Govoreći o srpskom narodu rekao je da su Srbi Dejtonom dobili da ih niko ne može preglasati u BiH, te da imaju RS koja praktično ima i neke elemente konfederacije, kao i to da ih niko u RS ne može ugnjetavati.

(Kliker.info-NAP)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku