hamburger-icon

Kliker.info

Ministru i pomoćnici uskoro će biti ukinut mobitel?

Ministru i pomoćnici uskoro će biti ukinut mobitel?

16 Jula
19:49 2008
Ured za reviziju BiH uvidom u poslovanje Ministarstva vanjskih poslova BiH za prošlu godinu predložio je da se ministru Svenu Alkalaju i njegovoj zamjenici Ani Trišić-Babić zbog visokih računa ukine mogućnost neograničenog korištenja mobilnih telefona.

"Uočili smo dosta visoke račune za ministra i zamjenika ministra. Mada oni imaju pravo korištenja mobilnih telefona bez ograničenja, postavlja se pitanje može li se smatrati racionalnom potrošnjom mogućnost "neograničenog" korištenja troškova službenih mobilnih telefona", stoji u zaključku Ureda za reviziju BiH.

Koliko račune za službeni mobitel nabijaju ministar i njegova zamjenica u izvješću revizori ne navode, kao ni podatak kojem mobilnom operateru plaćaju račune.
Takva informacija nije se mogla provjeriti niti u uredu za informiranje Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Mogu li zbog mogućnosti ukidanja povlastice na neograničeno korištenje mobilnog telefona ministar Sven Alkalaj i njegova zamjenica Ana Trišić-Babić biti za koji mjesec nedostupni na službene mobitele, pitanje je na koje odgovor mora dati Vijeće ministara BiH, koje zajedno s Predsjedništvom BiH skrbi o funkcioniranju toga ministarstva.

Pregledom troškova službenih mobilnih telefona ostalih zaposlenika revizori su utvrdili da se Odluka o pravu na korištenje službenog mobilnog telefona primjenjuje, te da su ostvarena prekoračenja u potrošnji uredno odbijena putem obustave na plaće zaposlenih, piše današnji Večernji list.

"Kako bi se uvjerili da je postojao objektivan i pouzdan temelj za ocjenu njihove opravdanosti, mišljenja smo da bi bilo korisno uvesti praksu prilaganja ispisa poziva uz mjesečne račune za korištenje usluga mobilnih mreža", stoji na kraju zaključka koji je na adrese ministra i zamjenika stigao iz Ureda za reviziju BiH.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku