hamburger-icon

Kliker.info

Marš crnokošuljaša : ‘Za dom spremni’ i podrška Trumpu u centru Zagreba

Marš crnokošuljaša : ‘Za dom spremni’ i podrška Trumpu u centru Zagreba

Februar 26
15:48 2017

Autohtona hrvatska stranka prava održala je marš u središtu Zagreba, a 50-ak pripadnika te stranke krajnje desnice postrojilo se na glavnom gradskom trgu.Tamo su, kako kažu, položili zakletvu  domovini i javno dali podršku američkom predsjedniku Donaldu Trumpu.

Uz američku zastavu, imali su i hrvatsku sa istaknutim prvim bijelim poljem, ali su nosili i zastavu ekstremno desne njemačke stranke NPD. Tu je stranku njemačka obavještajna agencija označila kao prijetnju ustavnom poretku zbog filozofije stranke te je NPD pod stalnim nadzorom.

Nekoliko puta su skandirali “Za dom – spremni”, pri čemu je jedan muškarac podignuo ruku u zrak.

Skup je bio prijavljen policiji, a prema prvim informacijama, jedna osoba je privedena.

“Mi smo hrvatski domoljubi i volimo svoju domovinu. Nitko meni neće zabraniti ‘Za dom – spremni’. Šta to znači? Da ne smijem braniti svoj dom? Zar ja ne smijem braniti svoj dom? Zar vi meni zabranjujete da ja branim svoj dom? Da li bi vi branili svoj dom da ja sad dođem i vršim agresiju u vašem domu, u vašoj državi”, rekao je Dražen Keleminec, predsjednik A-HSP novinarima nakon skupa.

‘Prisega domovini’ i podrška Trumpu

U svojoj “prisezi”, okupljeni su se pripadnici A-HSP-a, između ostalog, zakleli da će iz države “protjerati neprijatelje Hrvatske”, boriti se da Hrvatska izađe iz Europske unije i za povratak “dostojanstva hrvatskom narodu”, prenijeli su hrvatski mediji.

Okupljeni su pozdravili i američkog predsjednika riječima: “Pozdrav Donaldu Trumpu”.

Hrvatski mediji prenose da je upravo Keleminec privedena osoba. No, iz Policijske uprave zagrebačke nisu potvrdili takvu informaciju.

“Tijekom javnog okupljanja, koje je bilo uredno prijavljeno, jedna osoba je dovedena na kriminalističko istraživanje zbog povrede odredbi zakona o prekršajima javnog reda i mira”, rekli su iz Policijske uprave zagrebačke.

(Kliker.info-Aljazeera)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *