hamburger-icon

Kliker.info

Komentar na Twitteru najavljuje “pomirenje” : Uprkos neprijateljstvu Radončić i Izetbegović se udružuju?

Komentar na Twitteru najavljuje “pomirenje” : Uprkos neprijateljstvu Radončić i Izetbegović se udružuju?

24 Avgusta
13:09 2015

pomirenje341Komentarom na Twitteru, lider Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić, najavio je veliku mogućnost ulaska u koaliciju sa SDA i HDZ-om.Komentarom na Twitteru, lider Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić, najavio je veliku mogućnost ulaska u koaliciju sa SDA i HDZ-om.Iako je tu opciju kategorički svakom prilikom odbijao duže vrijeme, Radončić je na Twitteru napisao:

“BiH, ako želi da opstane, očigledno zahtjeva kompromis svih, uključujući i mene i gospodina Izetbegovića i Čovića.”

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović nekoliko puta je razgovarao s Radončićem o eventualnom ulasku opozicione stranke u koaliciju.Radončić je nekoliko puta istakao da nema namjeru ulaziti u koalicije i razgovarati s Bakirom Izetbegovićem, nazivajući ga pripadnikom organizovane kriminalne grupe koji je direktno kriv za mnoge nečasne radnje.

“SBB neće u vlast sa radikalnim erdoaniziranim i čampariziranim krilom SDA!”, optuživao je Fahrudin Radončić članove Stranke demokratske akcije.

Interesantno je da je prije nešto više od mjesec dana Radončić na svom Twitter profilu negativno govorio o Izetbegoviću, te o mogućnosti ulaska u vlast s SDA i Bakirom Izetbegovićem, te je i svaki kompromis odbacivao.

“Gospodin Izetbegović i njegova politička grupa iz suštinskih i političkih razloga nisu prihvatljivi za nas u SBB-u!”

Gostujući na N1 u emisiji Pressing u junu ove godine, prvi čovjek SDA je prokomentarisao činjenicu da se rivalstvo među bošnjačkim liderima pretvorilo u medijski rat.

Na pitanje da li Radončić ulazi u grupu ljudi sa kojim bi se Izetbegović pomirio zbog poboljšanja stanja u BiH, predsjednik SDA je odgovorio:

“Sa svakim sam se spreman pomirit za dobrobit zemlje. Fahrudin Radončić između ostalih. Godinama sam mu slao poruke da ne radi neke stvari, da ne pretjeruje i da ćemo jednog dana možda praviti koaliciju. Jedno vrijeme je to možda donosilo rezultat u njegovom slučaju. Ali trebao je mijenjati način na koji ide prema rivalima.”

(Kliker.info-N1)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku