hamburger-icon

Kliker.info

Komandant Oružanih snaga Ukrajine : Rusima treba predah , a nakon toga će opet pokušati osvojiti Kijev !

Komandant Oružanih snaga Ukrajine : Rusima treba predah , a nakon toga će opet pokušati osvojiti Kijev !

15 Decembra
16:46 2022

Komandant  Oružanih snaga Ukrajine vjeruje da će ruske snage još jednom pokušati osvojiti Kijev. Prvi pokušaj osvajanja Kijeva nedugo nakon početka rata je, podsjetimo, neslavno propao. U intervjuu za Economist, general Valerij Žaluzni, rekao je da se ukrajinska vojska priprema za novi ruski pokušaj osvajanja Kijeva, za koji smatra da bi se mogao dogoditi u veljači ili ožujku.

Na novinarsko pitanje kako procjenjuje rusku mobilizaciju oko 300.000 rezervista i bivših vojnika, rekao je da je bila uspješna: “Možda nisu najbolje opremljeni, ali i dalje nam predstavljaju problem. Procjenjujemo da imaju rezerve od 1.2 do 1.5 milijuna ljudi… Rusi pripremaju oko 200.000 vojnika. Nimalo ne sumnjam da će opet pokušati osvojiti Kijev.

Žaluzni kaže da su njegovi generali izračunali koliko Ukrajini treba tenkova, artiljerije i vojnika kako bi odbila još jedan ruski napad na Kijev. Navodi da su ruski zapovjednici povukli svoje vojnike izvan dometa američkih višecijevnih bacača HIMARS, dodajući da je to oružje s najvećim dometom koje Ukrajina trenutno ima.

Zapovjednik ukrajinske vojske povukao je paralelu s Drugim svjetskim ratom, kazavši kako Rusi “negdje iza Urala pripremaju nove resurse”. “Prema mojim kalkulacijama, Rusi su oko 3.5-4 godine intenzivno pripremali resurse: ljudstvo, opremu i streljivo. Imali su resursa za tri mjeseca kako bi postigli svoje ciljeve”, rekao je.

“Činjenica da su iscrpili te resurse i bacili taj potencijal a da pritom praktički nisu ostvarili nikakav rezultat pokazuje da su pogrešno procijenili situaciju. Sad moraju opet razmišljati o tome kako se izvući iz te situacije”, ustvrdio je Žaluzni.

“Sad vjerojatno traže načine kako zaustaviti borbu, odnosni napraviti pauzu pod svaku cijenu: granatiranjem civila, puštanjem naših žena i djece da se smrznu nasmrt. To im treba iz jednog jednostavnog razloga: treba im vremena da prikupe resurse i stvore novi potencijal kako bi mogli postići svoje prvotne ciljeve”, rekao je ukrajinski general

“Po mom mišljenju, iako ja nisam stručnjak za energetiku, čini mi se da smo na rubu. Balansiramo po tankoj liniji. Ako nam unište energetsku mrežu, tada će se vojnici i žene i djeca početi smrzavati. Takav scenarij je moguć. Možete li zamisliti u kakvom bi raspoloženju tada bili naši borci? Bez vode, struje i grijanja, kako uopće možemo govoriti o pripremanju resursa za nastavak borbe?” zapitao se Žaluzni.

(Kliker.info-agencije)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku