hamburger-icon

Kliker.info

Iza zida : Trump demokrate optužio za smrt djece migranata

Iza zida : Trump demokrate optužio za smrt djece migranata

Decembar 30
06:02 2018

Američki predsjednik Donald Trump pripisao je u subotu demokratima odgovornost za smrt djece migranata u pritvoru u Sjedinjenim Državama, nakon smrti dvoje malih Gvatemalaca.

“Svaki smrtni slučaj djece ili drugih osoba na granici isključivo je pogreška demokrata i njihove patetične migracijske politike, koja omogućuje ljudima da krenu na dug put u nadi da će moći ilegalno ući u našu zemlju. Ali ne mogu. Da imamo Zid, oni ne bi ni pokušali!”, napisao je Trump na Twitteru.

Smrt dvoje malih Gvatemalaca, sedmogodišnje djevojčice i osmogodišnjeg dječaka nakon ulaska na američki teritorij izazvala je gnjev diljem zemlje i šire.

Gvatemala je tražila od američkih vlasti transparentnu i ozbiljnu istragu o tim događajima.

Trump je na Twitteru tvrdio da je to dvoje djece bilo jako bolesno i prije nego što su predani graničarima. On također tvrdi da otac djevojčice danima nije svojoj kćeri davao vodu, što je u suprotnosti s tvrdnjama nekoliko medija koji se pozivaju na izjave porodice.

“Graničnoj policiji treba Zid i sve ovo će završiti. Oni naporno rade, a slabo su plaćeni”, dodao je američki predsjednik.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *