hamburger-icon

Kliker.info

Ivica Osim : – Ne mogu oni bez nas. J… Evropu koja Bosne nema!

Ivica Osim : – Ne mogu oni bez nas. J… Evropu koja Bosne nema!

27 Maja
05:21 2011
 Ivica Osim je odahnuo. Dok su njegove kolege iz Komiteta za normalizaciju Nogometnog saveza BiH ushićeno hodale po sali, a delegati izmjenjivali čestitke, Švabo je nepomično sjedio na svojoj stolici.

– Umorio sam se, brate. Hajd’ ovo, hajd’ ono. I još sam sebi izmišljam nove zadatke… – kaže Osim.

Prije nego što su ga FIFA i UEFA postavile na čelo Komiteta Švabo je rekao da neće prihvatiti ako vidi da se radi o ćoravom poslu. Očito, nije bilo tako. Misija je uspjela, uz velike, najveće zasluge naše fudbalske legende.

– Uspjeli smo, uspjeli ste, kako god hoćete. Bilo je malo vremena, a dosta stvari da se uradi. A nama se još igra, sve bismo da završimo odmah. Trebalo je dosta sreće da se ovako završi, ali tako je to s fudbalom – tvrdi Osim.

Švabo, ipak, neće reći da je ishod zasjedanja Skupštine samo zasluga Komiteta.

– Pa vidjeli su i oni šta se dešava. Borac je šampion BiH. Neće, valjda, sami sebi onemogućiti da igraju Ligu prvaka? A još se potrefi da Željo osvoji Kup BiH i otvori Širokom Brijegu vrata Evrope. I svi su u Evropi. To je ta sreća. A sve to, naravno, povlači i reprezentaciju BiH – rekao je Osim.

Na pitanje koliko je situaciju promijenio njegov razgovor sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, Osim je odgovorio: 

– Svi me pitaju zašto sam išao Dodiku, ali ništa se ne mijenja bez nečijeg utjecaja. Sastanak s Dodikom je, možda, sve ovo ubrzao, da neko ko se pita malo ranije ode po svoje mišljenje. Jer, nema politike bez fudbala. Kad god neka ekipa nešto napravi, političari se guraju s njima. Uz fudbal je lakše biti i političar – kazao je Osim i na kraju u šali dodao:

– Ne mogu oni bez nas. J… Evropu koja Bosne nema!

Baraž je za nesretne

Slijede nam kvalifikacione utakmice protiv Rumunije i Albanije. Šta Osim očekuje?

– Nemojte samo govoriti o baražu. Treba uvijek najpozitivnije razmišljati. Baraž je za nesretne. Odeš i onda naletiš na Portugal i ispadneš. I ništa nisi napravio. Treba vjerovati u sebe, da smo bolji od Rumuna, a ja mislim da i jesmo. A ako od Albanije nismo bolji, onda i ne trebamo nigdje ići – kaže Osim.

Predsjednik? Ima mlađih od mene

Osimu je postavljeno pitanje bi li prihvatio da bude prvi predsjednik novog NSBiH.

– Svi o tome pričaju, ali ja sam svoje odradio. Ne mogu više trčati, ima mlađih od mene. Ja bih još volio vidjeti BiH na nekom od prvenstava i to je to – odgovorio je Osim. (Kliker.info-Dnevni avaz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku