hamburger-icon

Kliker.info

Ivica Osim : Bojim se da nije ista režija kao prije dvadesetak godina

Ivica Osim : Bojim se da nije ista režija kao prije dvadesetak godina

30 Septembra
04:17 2011

– Postaje opasno! Jesam li zabrinut? Naravno, kako ne bih bio. Ipak, završilo se dobro, nije bio rat – rekao je jučer predsjednik Komiteta za normalizaciju Nogometnog saveza BiH Ivica Osim nakon sastanka s delagacijom FIFA-e i UEFA-e, a sve povodom posljednjih huliganskih divljanja na bh. stadionima.

Kako nam je legendarni Švabo potvrdio, predstavnici svjetske i evropske kuće fudbala ne žele utjecati na odluke Saveza u vezi sa prekinutim utakmicama, bilo da se radi o mečevima Premijer lige ili Kupa BiH. – To je naš problem, koji moramo riješiti, htjeli to ili ne. Jednostavno, riječ je o njihovom principijelnom stavu, o bilo kojoj federaciji da je riječi. Nemamo drugog izbora – istakao je Osim. A onda se najveći fudbalski autoritet Bosanaca i Hercegovaca prisjetio bliže prošlosti naših prostora zbog koje bi se morali svi zapitati – gdje sve ovo vodi.

– Bio sam svjedok u neko prošlo vrijeme kada su se slične stvari dešavale na jugoslavenskim terenima. Prisustvovao sam utakmicama Dinamo – Crvena zvezda i Hajduk – Partizan, koje su prekinute zbog divljanja navijača. Znamo šta je poslije uslijedilo. Kao da je ista režija i sada – zapitao se Osim. Tema razgovora sa predstavnicima FIFA-e i UEFA-e bilo je i produžavanje mandata Komitetu. Za sada još ništa nije odlučeno.- Nije nam još produžen mandat. Stalno nas to pitaju, kao da smo fudbaleri. Ustvari, možda i jesmo nečiji igrači. Ali, dobro je da smo izašli živi i zdravi. Nisu došli da nas biju – našalio se Osim.

Beus: Treba znati gubiti

– Nažalost, ništa dobro u bh. fudbalu. Nemam mnogo šta da kažem osim da treba biti veliki u pobjedama, ali i u porazima – kaže Ivan Beus, direktor Zrinjskog.

Kajtaz: Rigorozne kazne

– Da je do mene i Ivana Beusa, nikada se ne bi desili onakvi ispadi. Ne preostaje nam ništa drugo nego da se rigoroznim kaznama suprotstavimo huliganima – smatra Sead Kajtaz, proslavljeni igrač Veleža.

Ljubojević: Ništa nije slučajno

– Komitet ima mehanizme da se uhvati ukoštac s huliganima tako da će nadležne komisije dobiti jasne upute kako da se ponašaju u ovakvim situacijama. Ništa nije slučajno u BiH. Čini mi se da se ljudi koji su donedavno vedrili i oblačili u našem fudbalu, još nisu pomirili s tim da ne mogu kreirati politiku Saveza pa im odgovaraju neredi – tvrdi Darko Ljubojević, sportski direktor Borca.   (Kliker.info-Dnevni avaz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku