hamburger-icon

Kliker.info

Ibrahim Hadžibajrić : Sve u vezi sa SDA jeste put nizbrdicom

Ibrahim Hadžibajrić : Sve u vezi sa SDA jeste put nizbrdicom

05 Marta
05:14 2018

 

Predsjednik Nezavisne bosanskohercegovačke liste Ibrahim Hadžibajrić prokomentarisao je zbivanja u SDA, kazavši kako se od osnivanja SDA sve više pretvarala u kartelsku strukturu kojom je skupina pojedinaca lične i grupne interese nastojala predstavljati politikom, dok su vlast i upravljanje javnim dobrima, uglavnom na nezakonit način, postajali sve više i cilj i sredstvo svega u toj stranačkoj strukturi.

„Pitanja društva i države, konkretnih ljudi u složenom procesu političke transformacije, odavno su iščezla iz vidika SDA. Ako analiziramo vrijeme od njenog početka do danas, jasno je da sve u vezi sa SDA jeste put nizbrdicom, ali i sve strasnije čuvanje nezakonito stečenih privilegija nad javnim dobrima“, istaknuo je Hadžibajrić.

Kada je riječ o ljudima, najugroženijem dijelu bh. društva, Hadžibajrić dodaje da oni žive u strahu i nesigurnosti.

„Pretvoreni su u prosjačku masu čije naklonosti stranačka oligarhija kupuje za ono što nije njeno. Vitalniji dio stanovništva traži rješenje u bijegu od tog stanja. Prvaci Stranke demokratske akcije i njihovi podržavaoci se time ne bave“, kazao je Hadžibajrić .

(Kliker.info-Oslobođenje)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku