hamburger-icon

Kliker.info

Hillary Clinton: Embargo protiv Kube mora nestati

Hillary Clinton: Embargo protiv Kube mora nestati

01 Avgusta
05:58 2015

Hillary11Demokratska  predsjednička kandidatkinja Hillary Clinton pozvala je Kongres da prekine stari američki trgovinski embargo protiv Kube i nazvala ga “neuspješnom politikom” koja nije nimalo pridonijela promjeni na tom komunističkom otoku. Clinton koja je bila državna tajnica predsjedniku Baracku Obami, govor u Miamiju iskoristila je da pokaže razliku u odnosu na dvojicu potencijalnih republikanskih kandidata na izborima u studenome 2016.: na bivšega floridskog guvernera Jeba Busha i floridskoga senatora Marca Rubia.

Bush i Rubio su zbog kubanskoga kršenja ljudskih prava kritični prema Obaminoj odluci da obnovi diplomatske odnose s Havanom, ali Clinton tvrdi da su diplomacija i angažman korisni za popravak stanja u toj zemlji.

“Kubanski embargo mora jednom zauvijek otići”, rekla je Clinton u govoru u regiji u kojoj je osamdeset posto od 1,5 milijuna Amerikanaca kubanskog porijekla.
Obama je ove godine i službeno obnovio diplomatske odnose s Kubom, karipskim otokom oko 150 km od Floride, nakon više od pola stoljeća neprijateljstva.
Ali embargo, uveden 1962., može ukinuti jedino Kongres, a ne čini se da su republikanski kongresnici spremni to i učiniti.

(Kliker.info-Hina)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku