hamburger-icon

Kliker.info

Haos na Ilidži: Grupa iz Beograda napadnuta tokom fudbalskog turnira, jedna osoba povrijeđena nožem

Haos na Ilidži: Grupa iz Beograda napadnuta tokom fudbalskog turnira, jedna osoba povrijeđena nožem

14 Januara
21:29 2023

Na Ilidži je danas došlo do incidenta u kojem je jedna osoba iz Beograda povrijeđena nožem.

Kako je za Klix.ba ispričao jedan od učesnika događaja, sve se odigralo na jednom međunarodnom nogomentom turniru za djecu koji se ovih dana je održava u jednom hotelu na Ilidži.

Prema njegovim riječima, u holu hotela je najprije napadnuta grupa roditelja mladih nogometaša FK Zvezdara iz Beograda.

“U jednom trenutku roditelji FK Zvezdara su imali zastavu. Nismo imali nikakvu namjeru bilo koga da provociramo. Iznenada, jedna grupa je ušla i napala nas suzavcem i htjela je da otme zastavu”, ispričao je jedan od roditelja mladih nogometaša FK Zvezdara.

Kako je rekao, oni su krenuli za njima ali napolju ih je dočekala još veća grupa koja je bila maskirana, a imali su baklje i noževe.

Tada su ih ponovo napali a jednog roditelja su povrijedili nožem. Kako ističe sagovornik, više se ne osjećaju sigurno i razmišljaju da se povuku s turnira.

Iz MUP-a KS je za Klix potvrđeno da je došlo do incidenta ali bez detalja.

“Policija je obaviještena da je došlo do narušavanja javnog reda i mira na području Ilidže, te da je tom prilikom jedna osoba povrijeđena, prema prvim informacijama, oštrim predmetom, i prevezeno je na ukazivanje ljekarske pomoći. Nije životno ugrožena”, kazao je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić.

Prema njegovim riječima, policijski službenici Uprave policije MUP-a KS poduzimaju mjere i radnje na rasvjetljavanju svih okolnosti vezanih za ovaj događaj. Za sada ne mogu dati više informacija.

Nakon incidenta kohji se dogodio ispred hotela Hills , u kojeme je jedna osoba iz Srbije ubodena nožem, dvoje roditelja iz Beograda koji su doveli svoju djecu na međunarodni turnir ispričali su za N1 šta se sve desilo.

Anton Miladinović iz Batajnice, iz škole fudbala “El maestro”, kazao je da je u hotel upalo 10-15 momaka sa fantomkama.

– Isprskali su roditelje biber sprejom, suzavcem i izboli su nožem momka jednog sa Zvezdare. Priredili su nam pakao. Nije prijatno, u jednom momentu zavladala je panika u hotelu dok nisu specijalci došli i smirili roditelje. Inače smo na ivici bili da se pokupimo i vratimo za Srbiju. Imamo utakmicu van ovog hotela i imamo problem, kazao je Miladinović za N1.

Roditelji kažu i kako nisu imali policijsku pratnju, te da na utakmice idu svojim prevozom.

– Ovdje imam obezbjeđenje od desetak momaka, koji su stvarno prijatni. Kada je došla policija ja sam im uputio par pitanja i meni je policajac jedan uputio provokaciju. Unio mi se u lice i rekao “šta se*eš”. Nisam očekivao da policija ovdje tako reaguje. Drugi njegov kolega prišao je i zagrlio me, tu su bila moja djeca, pomazio ih je i rekao “druže smiri se, zaštitićemo vas, tu smo”, ispričao je Ljubomir Vukadinović.

Kazali su roditelji i šta su im ti momci koji su napali rekli.

– Rekli su “samo smo vas Srbe čekali”. Šta god to značilo, ružno je za ovakav grad. Djeca su plakala po sobama, jedva smo ih smirili. Treba da igraju utakmice. Mi smo zbog njih ovdje, nismo došli da pravimo incidente, kazao je jedan od roditelja.

(Oslobođenje)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku