hamburger-icon

Kliker.info

Fahrudin Radončić : Krivična prijava protiv Jozića, pobijedit ćemo i pandemiju i separatizam!

Fahrudin Radončić : Krivična prijava protiv Jozića, pobijedit ćemo i pandemiju i separatizam!

23 Marta
01:55 2020
Povodom skandaloznih zapovijedi Lovanjskog kantona o zabrani ulaska državljana Bosne i Hercegovine na područje ovog kantona, reagirao je ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić.

Radončić, koji je predsjednik Koordinacionog tijela zaštitu i spašavanje Bosne i Hercegovine, potvrdio je da je primio navedene zahtjeve koje potpisuje zapovjednik Stožera, izvjesni Ivan Jozić.

– Dok se mi borimo sa koronavirusom, neki maštaju o paradržavnim projektima. Danas je stigao Zahtjev zapovjednika Kriznog stožera “Hercegbosanske županije” i, vjerovali ili ne, Zapovjedi kojom se “zabranjuje ulazak državljana Bosne i Hercegovine na područje Hercegbosanske županije”. Ne samo da ovaj Zahtjev neću staviti kao tačku dnevnog reda Koordinacijskog tijela BiH za zaštitu i spašavanje, već ću, kao ministar sigurnosti BiH, u roku sutra podnijeti krivičnu prijavu protiv Ivana Jozića, koji je potpisao oba akta, poručio je Radončić i zaključio:

– Tužioci i nadležni sud moraju naučiti pojedince čija je nadležnost državna granica i da Ustav BiH garantira pravo svakom građaninu da se slobodno može kretati svakom stopom njegove države. Ovo nije ni 1992. godina, ni ratni period, ovo su pandemija i separatizam, koji će biti pobijeđeni.

(Kliker.info-Vijesti)

Podijeli

Jedan komentar

  1. Vucko
    Vucko 23 Marta, 05:57

    Jozo poJozio, nikakvo cudo od PiJoze

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *