hamburger-icon

Kliker.info

Elvira Abdić-Jelenović otkrila namjere svoga oca : Fikret Abdić planira uzeti “Agrokomerc”

Elvira Abdić-Jelenović otkrila namjere svoga oca : Fikret Abdić planira uzeti “Agrokomerc”

08 Septembra
06:26 2011

Nakon što je Fikret Abdić u Hrvatskoj odslužio dvije trećine zatvorske kazne za ratne zločine, 7. juna stvorili su se uvjeti za mogućnost podnošenja zahtjeva za prijevremeni prekid izdržavanja kazne, što je njegova porodica i učinila. Iako će o puštanju na slobodu Županijski sud u Karlovcu odlučivati 26. septembra ove godine, Abdić je i iz zatvorske ćelije uspio opet uskovitlati strasti u Krajini.

Idejni tvorac                
On
je, naime, sastavio "Prijedlog za preuzimanje i obnovu Agrokomerca", koji je jučer u Sarajevu predstavila njegova kćerka Elvira Abdić-Jelenović, delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH. Pojasnila je da njen otac ne planira provesti ostatak života šetajući s unucima te da će ovo biti njegova žrtva za Krajinu i BiH.- Znajući za sve dosadašnje mjere koje je vlast poduzimala za spas "Agrokomerca", radeći na njegovom

uništenju i slomu, kao njegov idejni tvorac želim što prije s dioničarima preuzeti "Agrokomerc" i obnoviti proizvodnju – poručio je Abdić.  On planira "Agrokomerc" pokrenuti s volonterima koji bi, kako je to kazala Elvira Abdić-Jelenović, sami pronašli sredstva za pokretanje proizvodnje. Abdićev prijedlog upućen je na 870 adresa u BiH, od čega su 575 institucije BiH na svim nivoima.  Program obnove "Agrokomerca" podijeljen je jučer i na Skupštini USK. Reakcije nisu izostale. Poslanike je najviše interesiralo kako se promotivni materijal našao na skupštinskim klupama, iako nije dio materijala za raspravu na sjednici.Poslanik Admir Hadžipašić pitao je premijera Hamdiju Lipovaču da li je materijal o "Agrokomercu" osuđenog ratnog zločinca nastavak politike njegovog veličanja.
Napustio sjednicu                     
Koja je svrha dostavljanja ovog materijala poslanicima Skupštine? Hoće li o njemu, možda, biti vođena rasprava? Ne mogu vjerovati da niko iz Skupštine i Vlade ne zna kako je ovaj materijal stigao među nas – kazao je Hadžipašić.Premijer Lipovača nije reagirao. Pomno je iščitao program i napustio sjednicu. 

Nakon Praljka i Abdić
Poslanik Šefik Veladžić upitao je gdje je pakovana koverta s Abdićevim planom, "u službi Skupštine USK ili u Karlovcu".
– U prošlom mandatu zastupnici su dobili promotivni materijal od ratnog zločinca iz Haga generala Praljka, a sada od ratnog zločinca iz Karlovca. Je li nama sigurno da otvaramo ove koverte – upitao je Veladžić. (Kliker.info.Dnevni avaz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku