hamburger-icon

Kliker.info

Džaferović objelodanio Bakirove želje i namjere : SBB treba da uđe u vlast i na državnom nivou

Džaferović objelodanio Bakirove želje i namjere : SBB treba da uđe u vlast i na državnom nivou

28 Oktobra
14:11 2015

sefik1Potpredsjednik Stranke demokratske akcije i poslanik u Predstavničkom domu državnog parlamenta Šefik Džaferović je danas u Sarajevu izjavio novinarima da je SDA potpisala sporazum sa Savezom za bolju budućnost BiH i da je stav SDA potpuno jasan – SBBBiH treba da uđe u vlast na svim nivoima u BiH, pa i na državnom nivou.

– Krenula je implementacija u Federaciji BiH, ići će implementacija u najskorije vrijeme u nekoliko kantona, a doći će na red da raspravimo pitanje i državnog nivoa vlasti. SDA i sve druge političke stranke koje pretenduju da budu nova parlamentarna većina, treba da obave razgovore, sastanke, dogovore sa Savezom za promjene, jer je naš stav da je Savez za promjene iz RS-a partner s kojim dalje želimo da gradimo parlamentarnu većinu u BiH – kazao je Džaferović.

Dodao je da nije do sada bilo razgovora i ne bi mogao da kaže šta je u ovom trenutku mišljenje Saveza za promjene.

Džaferović je potcrtao da je opredjeljenje da SBBBiH uđe u vlast i na državnom nivou, ali će o tome razgovarati i sa Savezom za promjene.

– Očekujemo da to na takav način završi, uz ponavljanje onoga što sam rekao da je za nas Savez za promjene nezaobilazan partner na državnom nivou – kazao je Džaferović.

(Kliker.info-SBB)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku