hamburger-icon

Kliker.info

Dodik protiv britanskog ambasadora : : Ferguson se otvoreno miješa u unutrašnja pitanja BiH

Dodik protiv britanskog ambasadora : : Ferguson se otvoreno miješa u unutrašnja pitanja BiH

19 Avgusta
16:18 2015

dodododik1231Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da, uz puno uvažavanje značaja Velike Britanije, njen ambasador u BiH Edvard Ferguson u kontinuitetu izlazi iz okvira dobre diplomatske prakse i otvoreno se miješa u unutrašnja pitanja BiH.

“Upravo takvim ponašanjem potvrđuje da smo u pravu kada kažemo da BiH nema suverenitet i da njome i dalje upravljaju stranci. Ne znam da li postoji iko u Republici Srpskoj ko može povjerovati u dobre namjere Velike Britanije, posebno u svjetlu posljednjih dešavanja u vezi sa neusvajanjem Rezolucije o Srebrenici u Savjetu bezbjednosti UN, čiji su predlagač bili.

Uostalom, da su zaista bili dobronamjerni i prema Republici Srpskoj i BiH nikada nam ne bi poslali onakvog visokog predstavnika kakav je bio Pedi Ešdaun”, rekao je Dodik odgovarajući na pitanje Srne da prokomentariše Fergusonov tekst objavljen na njegovom blogu u kojem, između ostalog, navodi da još postoje snažni argumenti za dodatnu centralizaciju BiH u određenim područjima i da se nada da će Republika Srpska odustati od “nepotrebnog i neustavnog referenduma”.

“Da li je najavljeni referendum potreban u Republici Srpskoj – rekla je Narodna skupština, a da li je ustavan – rekao je Ustav, i Ferguson nije pozvan da ocjenjuje šta je potrebno ili ustavno”, poručio je Dodik.

On je rekao Srni da kvalifikacije ambasadora Fergusona smatra grubim miješanjem u pitanja koja su u isključivoj nadležnosti institucija koje već postoje i vidi ih kao otvoreni pritisak na Republiku Srpsku.

“Republika Srpska će opstati i ostati, ali ne zato što nam je garanciju za to dao jedan ambasador, već zato što smo je preskupo platili, i što blizu milion i po stanovnika ne vidi sebe ni u jednom drugom političko-teritorijalnom okviru osim Republike Srpske”, naglasio je predsjednik Republike Srpske.

(Kliker.info-Srna)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku