hamburger-icon

Kliker.info

Crvena noć opravdala očekivanja : Dok je ovakvih Bosanaca i Hercegovaca biće i Veleža i BiH !

Crvena noć opravdala očekivanja : Dok je ovakvih Bosanaca i Hercegovaca biće i Veleža i BiH !

13 Maja
17:05 2018

Tradicionalna sportsko kulturna manifestacija “Crvena noć” za Sjevernu Ameriku iz godine u godinu opravdava svrhu svoga postrojanja, a sudeći prema posljednjem skupu rođenih , koji su drugog majskog vikenda u Louisvilleu , u američkoj državi Kentucky  demonstrirali sve ono zbog čega je FK Velež  iz Mostara jedinstvena pojava na Balkanu,  nameće se zaključak da će Veležova druženja u ovom dijelu svijeta trajati.

Na dugovječnost u prvom redu upućuje  činjenica da je u noći između subote i nedjelje caffe  Jocker  bio ispunjen do posljednjeg mjesta, Bosancima i Hercegovcima, najviše iz Louisvillea, a potom  i iz Cincinnatija, St. Louisa, Nashvilla, Hamiltona iz Kanade,.. ali i njihovim prijateljima Amerikancima, čiji se broj,  iz godine u godinu,  znatno povećava.

Pored toga,domaćini su još jednom  javno demonstrirali spremnost da ispoštuju zahtjeve članstva iz drugih gradova SAD i Kanade  kako bi ubuduće  dosadašnji zabavno revijalni karakter manifestacije bio obogaćen i sadržajima koji odražavaju antifašistički i humanistički karakter kluba univerzalnih vrijednosti.

U tom pravcu izdvajamo i poruku jednog od osnivača Crvene noći Suada Sude Tucakovića koji je u pozdravnom obraćanju naglasio  da će biti i Veleža i BiH dok je ovakvih Bosanaca i Hercegovaca. Na kraju i informacija da će kompletni iznos od ulaznica, dobrovoljnih priloga i tombole biti uplaćen na račun Veleža, a Organizacioni odbor Crvene noći  je sinoć odlučio da već danas  krenu sa pripremama  za naredno okupljanje u Louivilleu.

(Kliker.info)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *