hamburger-icon

Kliker.info

Članovi DF pisali Komšiću: Izdali ste sve koji su vam povjerovali pred izbore

Članovi DF pisali Komšiću: Izdali ste sve koji su vam povjerovali pred izbore

12 Decembra
22:00 2015
komsic29Čak 11 članova Demokratske fronte iz OO Tešanj podnijelo je Zahtjev za brisanje iz evidencije članstva Stranke. Ovaj zahtjev uputili su generalnom sekretaru DF Sifetu Podžiću kao i na adrese predsjedniku Željki Komšiću, članovima Predsjedništva DF i Glavnom odboru, saznaju Vijesti.ba.

Vrhu stranke se zamjera dopuštanje grubog kršenja Statuta Stranke te dopuštanju pojedincima da rade po svom navođenju i internim dogovorima u određenoj grupi članova, zatim nedopuštanje izražavanja svog mišljenja niti iznošenja kritika na rad organa Stranke. Među zamjerkama je i netransparentan i neregularan izbor delegata za 1. Kongres Stranke, bez konsultacija Predsjednika i članova OO Tešanj.

Članovi DF-a i z Tešnja osudili su i generalnog sekretara Stranke Sifeta Podžića zbog  glasanja ZA Nikolu Poplašena kao člana Upravnog odbora Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranja kvaliteta BiH.

“Bez obzira na Vaše naknadne riječi, kako se kajete, mi i dalje to smatramo izdajom i osuđujemo“, navode DF-ovci iz Tešnja.

Oni dalje navode da je vidljivo da je rukovodstvo DF, pa i sam Željko Komšić, latentno odobrio sve ono što se dešavalo.

“Vama vjerovatno nije ni bitno kakvo je stanje u Stranci, jer vi imate fotelje naredne 3 godine, ali ćete vjerovatno za 3 godine kao nešto uraditi da popravite stanje jer će vam trebati glasovi, navode članovi OO Tešanj“

Navode još i da su izdati svi one koji su mu prošle godine povjerovali kada je držao predizborne govore te one koji su u njemu vidjeli rješenje problema u BiH, one koji su uložili ogroman napor da bi on bio ondje gdje jeste i one koji u DF-u nisu tražili lični interes, a uveliko nagrađeni oni koji su od samog početka članovi isključivo zbog interesa.

(Kliker.info-NN)

faksimil1

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku