hamburger-icon

Kliker.info

Čiro Blažević : Odlazim ali Misketova priča je šuhveli i malom djetetu

Čiro Blažević : Odlazim ali Misketova priča je šuhveli i malom djetetu

25 Novembra
22:14 2009

Miroslav Blažević odlučio se povući sa mjesta selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine. Ovo nam je tokom dugog telefonskog razgovora potvrdio sam Ćiro.Već se danima po medijima povlači priča na relaciji Miroslav Blažević – Zvjezdan Misimović. Miske je sinoć u razgovoru za SportSport.ba potvrdio kako se više neće pojavljivati u reprezentaciji dok je Ćiro selektor, a Blažević nam je prije nekoliko trenutaka kazao kako odlazi sa mjesta selektora BiH."Misimović je previše značajan igrač za ovu reprezentaciju. Ja želim samo dobro ovom timu i ukoliko je zaista istina da je izjavio da neće igrati dok sam ja selektor, onda odlazim", rekao je za SportSport.ba Ćiro.

Jeste selektore, istina je da je to rekao. Sinoć smo se čuli…

"Onda je to definitivno i moj odlazak sa kormila reprezentacije Bosne i Hercegovine".

Šta se po vama dešavalo sa Misimovićem ovih dana? Otkud odjednom sve ovo?

"Ja sam sve vrijeme bio kategoričan da je Misimović u Lisabonu odigrao ispod nivoa, to je činjenica. Ovo da je bio povrijeđen za Zenicu je šuhveli i budali. Sad ću se putem vašeg portala obratiti direktno njemu: Da si bio ono što jesi, mi bi otišli na Svjetsko prvenstvo. Mi nismo zaslužili da ispadnemo. Sine, ako je to tvoj uslov, ja odlazim, odlazim radi tebe, ti si važniji ovoj reprezentaciji od mene. Selektora ima na sve strane, a takvih igrača ne".

Misimović ima nalaze od doktora, prema kojima se jasno vidi da je zaista bio povrijeđen…

"Ma, to ti meni pričaš! Meni, koji sam preiskusan da bi progutao tu priču. Ako je povrijeđen, kako je onda igrao za Wolfsburg par dana kasnije. Neka, vrijeme će pokazati pravu istinu. Ja ću do tada najvjerovatnije biti rahmetlija, ali ćete govoriti tada ‘onaj stari kreten bio je u pravu’. To što sam doživio je bruka. Nisam ja zaslužio sve ovo"."Vidio sam Misimovića u petak na treningu. Bio je odsutan, samo je hodao. Moja je greška što ga nisam ništa pitao. Podsjećao me na ubicu kojeg su angažovali da ubije, ali zbog savjesti se borio sam sa sobom. Neko ga je dobro razjebao, ali to, hvala Bogu, nisam bio ja. Sa svima sam znao biti grub, ali sa nikada s njim".
"Protiv Portugala nismo uspjeli postići gol. Naši napadači nisu imali dubinskih lopti. Nije bilo mog Misketa, nije bilo dubinske lopte. Ne znam šta mu se desilo. Možda ga je neko uticajan upozorio na nešto…

"Ko bi mogao biti taj "uticajni"?

"Ne znam, zaista ne znam. Mnogima možda nije odgovaralo da se plasiramo na SP".

Kada ćete svoju odluku o odlasku saopštiti čelnicima Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine?

"Ma, j***m ja u glavu onog Čolakovića što želi da odem, kao i Čeku koji okolo priča da sam uzeo nekih 130.000 maraka. Došao sam sa najboljim namjerama i radio kao nikada u životu da bi donio radost narodu. Čelnike saveza boli neka stvar za Ćiru. Polako…", zaključio je u razgovoru za SportSport.ba Miroslav Blažević.  (Kliker.info-SportSport)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku