hamburger-icon

Kliker.info

CIK nakon kontrolnog brojanja : Dodik izabran za predsjednika RS-a s najvećim brojem osvojenih glasova

CIK nakon kontrolnog brojanja : Dodik izabran za predsjednika RS-a s najvećim brojem osvojenih glasova

27 Oktobra
15:29 2022
Članica CIK-a BiH Vanja Bjelica-Prutina je danas izjavila kako je kontrolno brojanje pokazalo da je Milorad Dodik pobijedio za predsjednika RS-a, ali su greške mogle uticati za potpredsjednike. Vlado Rogić, član CIK-a BiH dodaje da se izbori ne mogu poništavati i ponavljati, ako nepravilnosti ne utiču na mandate, a današnja odluka neće uticati.

Irena Hadžiabdić, članica CIK-a BiH je kazala kako su izbore u Bosni i Hercegovini obilježile brojne manjkavosti tehničke prirode, to je posebno evidentirano u slučaju obrazaca. “Kontrolno brojanje utvrdilo je da je nepravilnosti bilo, ali da nije bilo prepravljanja volje birača”, dodala je.

“Birački odbori koje je delegirala politika napravili su “havariju” u izbornom procesu”, rekao je Željko Bakalar, član CIK-a BiH. Bakalar je dodao da nevažeći glasački listići nisu mogli uticati na promjene izbornih rezultata. S ovom konstatacijom se složio i član CIK-a Ahmet Šantić koji je kazao da je izvještaj Glavnog centra za brojanje utvrdio nepravilnosti, ali one nisu mogle uticati na promjenu rezultata.

(FTV)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku