hamburger-icon

Kliker.info

“Četiri puta za Mostar” : Promovisana knjiga novinara i publiciste Omera Karića (VIDEO)

“Četiri puta za Mostar” : Promovisana knjiga novinara i publiciste Omera Karića (VIDEO)

22 Februara
00:04 2021

Knjiga  novinara i publiciste Omera Karića iz Jablanice  “Četiri puta za Mostar” , promovisana  je u okviru programa obilježavanja Dana općine Jablanica.

Promocija je upriličena u punoj kino sali Omladinskog kluba “Pod istim suncem”   uz puno  poštivanje epidemioloških mjera, a kako  navodi portal Starmo.ba  knjiga donosi mnoštvo podataka, izvještaja i fotografija o radu novinara, snimatelja, montažera i svih drugih medijskih radnika s područja Hercegovine, ali i o radu inostranih medija koji su izvještavali o ratu u BiH.

U izjavi za FTV  Omer Karić  je istakao da je  knjiga  “Četiri puta za Mostar”  klasična  dokumentarno ratna hronika u kojoj on kao  autor  ništa ne sugeriše nego  dokumenti pričaju svoju ratnu priču koja je obogaćena iskustvima novinara koji su radili i izvještavali sa ovog područja u tom teškom vremenu.

“Nastojim da pokažem jednu stranu rata koja je bliska istini . Mislim da je vrlo  objektivna i dokumentarno potkovana i nadam se da će a služiti kako sadašnjim tako i budućim generacijama za bolje raumijevanje naše prošlosti. Ovo je jedna hercegovačka priča koja će, uvjeren sam,naći svoje poklonike i  dobro doći svima onima  koji se bave medijima ali i svim drugim koji iy prve ruke hoće da saznaju šta se to događalo  u pomenutom vremenu na području Hercegovini”, ističe novinar Karić.

O knjizi su govorili promotori: prof. dr. Fahira Fejzić-Čengić, prof. dr. Senadin Lavić i prof. dr. Mustafa Sefo, profesori FPN Sarajevo.“Četiri puta za Mostar” bi trebala uskoro biti predstavljena i u Mostaru, te još nekoliko gradova u HNK.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku