hamburger-icon

Kliker.info

Božo Ljubić : „Djelovanje određenih političkih i medijskih krugova iz Sarajeva može se nazvati samo totalnim ludilom”

Božo Ljubić : „Djelovanje određenih političkih i medijskih krugova iz Sarajeva može se nazvati samo totalnim ludilom”

Februar 13
18:22 2017

‘Djelovanje određenih političkih i medijskih krugova iz Sarajeva može se nazvati samo totalnim ludilom”, rekao je Božo Ljubić, predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora, nakon sjednice koju je to tijelo održalo u Mostaru.

”Imenovati ili poistovjetiti sve građane i stanovnike regija i teritorija u BiH gdje je HDZ na vlasti, a to je preko 95 posto Hrvata, nositeljima ustaške ideologije i vrijednosti NDH ja zapravo jedan nacionalistički, rekao bih čak fašistički pristup”, rekao je Ljubić, prenosi Bljesak.info.

Naveo je kako nositelji ovakvih manipulacija dolaze iz političkog Sarajeva te da je ekstremnija u tome ”takozvana nacional-socijalistička ljevica nego ekstremna desnica”.

”To je ono što nas sve skupa u BiH treba zabrinuti. Mi moramo hladne glave vidjeti što je naš interes u BiH, shvatiti da BiH može biti stabilna i funkcionalna samo kao dogovor legitimnih predstavnika tri konstitutivna naroda, a optuživati čitav jedan narod preko stranke koja ga u tom momentu većinski zastupa na ovakav način BiH dovodi u vrlo nezgodnu situaciju i ovaj govor mržnje ljudi koji se predstavljaju kao antifašisti zapravo je duboko opasan za BiH”, rekao je Božo Ljubić.

(Kliker.info-SB)

Podijeli

Jedan komentar

  1. Dokle vise
    Dokle vise Februar 13, 23:36

    Sto si to ti gradjanin prvog a ja drugog reda zato sto ne idem s tobom u crkvu ni sa Bakirom u dzamiju. Supci jedni nacionalisticki. Jasta si nego ustasa. Eto ti glave ko u Tudjmana

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *