hamburger-icon

Kliker.info

Biden upozorio na rizik od nuklearnog armagedona: Nema šanse da Putin iskoristi nuklearno oružje i da to ne bude smak svijeta

Biden upozorio na rizik od nuklearnog armagedona: Nema šanse da Putin iskoristi nuklearno oružje i da to ne bude smak svijeta

07 Oktobra
05:37 2022

Američki predsjednik Joe Biden održao je u četvrtak govor u kojem je istaknuo kako je rizik od nuklearnog armagedona sada na razini na kojoj je posljednji puta bio 1962. godine tokom Kubanske krize. Tvrdi da je razlog tome činjenice da su Rusi u osam mjeseci od napada na Ukrajinu istrpjeli ogromne gubitke i imaju sve manje vojnih opcija.

“Ovakvu situaciju nismo imali od vremena Kennedyja i Kubanske krize. Putin se ne šali kad kaže da razmatra korištenje taktičkog nuklearnog oružja kako bi nadoknadio neuspjeh svoje vojske. Nema načina da se to dogodi i da ne rezultira uništenjem svijeta”, rekao je Biden.

Stručnjaci iz SAD-a već mjesecima upozoravaju da bi Rusija mogla iskoristiti oružje masovnog uništenja u Ukraijini, ali su isto tako ovog tjedna američke objavještajne službe priopćile da nisu vidjele promjenu u ruskim nuklernim snagama zbog koje bi SAD zasad morao reagirati.

(Kliker.info-agencije)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku