hamburger-icon

Kliker.info

Bashar al-Assad : Neće biti zone zabrane leta , to svi znaju

Bashar al-Assad : Neće biti zone zabrane leta , to svi znaju

29 Avgusta
15:03 2012

Sirijski predsjednik Bashar al-Assad dao je intervju za sirijski TV kanal al-Dounia. Istaknuo je kako se stanje u zemlji popravlja i kako se vojska iskazala svojom hrabrošću. Po pitanju prebjega pojedinih dužnosnika, kao što je premijer koji je pobjegao na stranu pobunjenika i sklonio se u susjedni Jordan, Assad ističe kako je to "dobra stvar", jer se na taj način država očistila od kadra koji očito i nije valjao. Intervju je snimljen jučer u predsjedničkoj palači u Damasku i tijekom današnjeg dana trebao bi biti objavljen u cijelosti. Najavljeno je kako će se cijeli intervju emitirati danas na stanici al-Dounia u 21:00 sat po lokalnom vremenu, odnosno 22:00 prema našem. U kratkoj najavi za intervju istaknuto je nekoliko izjava.
 
Assad: "Smatram da je ovo borba u kojoj će pobijediti volja. Mogu reći kako je situacija već sada bolja, ali trebati će još vremena. Poručujem sirijskom narodu – sudbina je u vašim rukama. Vojska odrađuje svoj posao i iskazuje se herojskim djelima u svakom smislu te riječi. Za one ljude koji se žele odmaknuti od terorista, treba ih poticati i omogućiti im to".
 Voditelj: "Predsjednik bi se trebao svakodnevno pojavljivati na televiziji, tako da ne slušamo glasine. Recite, gdje ste sada gospodine predsjedniče?"
 Assad: "Ovdje sam s vama, u Damasku, u predsjedničkoj palači."
 Assad: "Smatram kako neće doći do uspostave zone zabrane leta. Čak i države koje su protiv nas znaju kako je to nemoguće. Unatoč činjenici da su se dogodile brojne greške i propusti, i dalje postoji snažna veza između politike ove zemlje i naroda. Dobra i patriotska osoba neće pobjeći i ostaviti vlastitu zemlju, ali za one koji su otišli je dobro da su otišli, jer upravo se odvija operacija čišćenja naše zemlje."
 
U razgovoru se osvrnuo i na napete odnose prema Turskoj: "Da li ćemo se pokolebati zbog nerazumijevanja pojedinih turskih dužnosnika? Ili ćemo se osvrnuti prema odnosima s turskim narodom, naročito onima koji su stali uz nas za vrijeme trajanja ove krize i nisu nasjeli na medijsku propagandu i financijske inicijative". Po pitanju obračuna s pobunjenicima Assad je istaknuo: "Ne treba nam zeleno svijetlo od nikoga po pitanju rješavanja naših unutarnjih problema, niti od neprijatelja niti od saveznika. Ako se osvrnemo unatrag na sve što se događalo, sasvim je jasno da je vojska ta zbog koje ova država još uvijek stoji na nogama." (Kliker.info-Advance)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku