hamburger-icon

Kliker.info

Bakir Izetbegović : Radončić i ja smo bez potrebe ušli u personalni konflikt koji šteti i Bošnbjacima i BiH (Video)

Bakir Izetbegović : Radončić i ja smo bez potrebe ušli u personalni konflikt koji šteti i Bošnbjacima i BiH (Video)

25 Septembra
16:42 2015

Bakirovski771Gost emisije INTERVIEW20 u srijedu 30. septembra je član Predsjedništva BIH Bakir Izetbegović. Bakir Izetbegović  je kako navodi Avaz , otvoreno i direktno  odgovarao na sva pitanja urednice Sanele Prašović Gadžo, pa je tako direktno prokomentirao i mogućnost formiranja nove parlamentarne većine sa SBB-om Fahrudina Radončića:

“Što se tiče SBB-a mislim da smo bez potrebe na jednom personalnom nivou ušli u jedan konflikt koji šteti Bošnjacima, pa samim tim i Bosni i Hercegovini” istaknuo je između ostalog Izetbegović te ustvrdio kako misli da takvo mišljenje postoji i kod gospodina Radončića.

“Ja sam lično spreman, jer ovo nije moj privatni biznis, neki moji povrijeđeni osjećaji, ponos i ostalo, ja sam spreman kao političar to staviti u drugi plan i raditi ono što je dobro za ovu zemlju jer mi imamo puno ozbiljnih problema pred sobom i ozbiljnijih neprijatelja nego što smo jedan drugome”, rekao je Bakir Izetbegović komentirajući odnos sa Fahrudinom Radončićem.

U emisiji INTERVIEW20 Bakir Izebegović je ustvrdio i da ne može pregovarati o ustupanju premijerskih pozicija nekoj drugoj političkoj partiji ali da se o svemu drugom može pregovarati. On je komentirao i najnovije poteze predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika kazavši da međunarodna zajednica mora sada jasno povući crvenu liniju i zaustaviti Dodika. Izetbegović je otkrio urednici Prašović Gadžo i da će se o načinima implementacije presude Sejdić-Finci kao i Zornić protiv BIH moći razgovarati tek 2017.godine, te da značajnih suštinskih promjena Dejtonskog sporazuma neće biti.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku