hamburger-icon

Kliker.info

Atak na mir : Obavještajno-politički mrak krajnje smišljeno generira nerede po bh. gradovima ?!

Atak na mir : Obavještajno-politički mrak krajnje smišljeno generira nerede po bh. gradovima ?!

07 Oktobra
05:11 2011

Jučerašnje scene huliganskog užasa, koje smo ovog puta gledali na ulicama Sarajeva, krajnje su realnim učinile prošlosedmične poruke i upozorenja naše nogometne legende i nadasve mudrog čovjeka Ivice Osima da se u BiH ponavljaju scene iz devedesetih i da je veoma zabrinut, jer su se "slične stvari dešavale na jugoslovenskim terenima i svi znamo kako je to završilo".

I zaista. Sarajevske informacije o brojnim povrijeđenima, spaljenim autobusima, blokiranom gradu i specijalcima u punoj spremi, mnogo više su ličile na ratni izvještaj nego na bilo šta što može imati veze sa sportom i, ujedno, duhom.Nakon Banje Luke i Mostara, ranije Istočnog Sarajeva, brojnih fašističkih pokliča i zastava na našim stadionima, ovog puta čaša je prelivena. Bez ikakvog ustezanja može se konstatirati da neko iz obavještajno-političkog mraka krajnje smišljeno generira nerede po bh. gradovima.

Svaki javni događaj, a posebno nogometne utakmice, postao je tempirana bomba čije djelovanje, očito, ima namjeru da krajnje destabilizira cijelu državu i zaljulja njene temelje. Slučajno? Teško. Što je najgore, pri tome se ne biraju sredstva. U mobiliziranju armija izgrednika koriste se užasne prilike u zemlji, višegodišnje odsustvo bilo kakvog političkog dogovora i nepostojanje državne vlasti, opća nezaposlenost i neimaština, a sve da bi se uništilo jedino što, za sada, imamo, a to je kakav-takav mir u zemlji.

Oni koji bi rado da nema ove države, a takvih je mnogo na svim stranama, očito su krenuli u završnu operaciju zabadanja glogovog koca u njeno srce. Za to, kao i za neizbježnu novu pljačku i naroda i zemlje, potreban im je belaj. Stoga, ako ima još iko da vjeruje u ovu državu, neka sada digne svoj glas, jer ono što se jučer dešavalo u Sarajevu, može biti samo jedno – atak i na mir i na državu. Čestiti građanin, bio on Hrvat, Bošnjak ili Hrvat, može poželjeti samo jedno. Onaj ko želi belaj, u kući mu bio!   Faruk Vele (Dnevni avaz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku