hamburger-icon

Kliker.info

Arnold Schwarzenegger : “Nekoliko puta sam prešao granicu dozvoljenog sa ženama… Žao mi je!”

Arnold Schwarzenegger : “Nekoliko puta sam prešao granicu dozvoljenog sa ženama… Žao mi je!”

13 Oktobra
05:34 2018

Optužbe protiv Arnolda  Schwarzenegger zbog neprikladnog seksualnog ponašanja pojavile su se mnogo prije nego što je zbog Harveya  Weinsteina  i drugih moćnih ljudi u Holivudu pokrenut pokret #MeToo.

Više žena je optužilo Schwarzeneggera  da ih je dodirivao na neprihvatljiv način i bez njihove dozvole tokom trke za poziciju guvernerna Kalifornije 2003. godine.

U potonjim izjavama, Schwarzenegger je tvrdio da ne može tačno da se sjeti šta je to radio, s obzirom na to da su neke optužbe bile zbog događaja od mnogo decenija ranije.

“Mnogo toga nije tačno”, rekao je on svojevremeno. Godine 2011. zvijezda “Terminatora” priznala je da je otac djeteta svoje kućne pomoćnice, u jeku vjenčanja sa sada već bivšom suprugom Marijom Shriver .

Sedamdesetjednogodišnji glumac govorio je za Men's Health da li bi, da može da vrati vrijeme, drugačije postupao sa ženama.

“Kad pogledam unazad, nekoliko puta sam prešao granicu dozvoljenog, a bio sam prvi kojem je zbog toga bilo žao. Osjećam se loše zbog toga, izvinjavam se”, rekao je Schwarzenegger.

“Kada sam postao guverner, želio sam da se uvjerim da niko, uključujući i mene, ne čini ovakvu grešku. Zato smo uzimali kurseve seksualnog uznemiravanja, da bismo jasno razumjeli, sa pravnog stanovišta i stanovišta svakodnevnog ponašanja, šta je prihvatljivo, a šta nije”, rekao je on.

Nakon što je izabran za guvernera, uprkos optužbama za seksualno zlostavljanje, Schwarzenegger i njegovo osoblje su učestvovali na kursu o spriječavanju seksualnog uznemiravanja. On je istakao i da je njegovo viđenje muškosti ostalo isto i u eri #MeToo.

“Nisam promjenio svoje gledište. Ja sam momak”, rekao je on. “Neću promijeniti moje gledište toga ko sam. Žena koju sam najviše volio bila je moja majka. Poštovao sam je i bila je fantastična žena. Uvijek sam poštovao žene.”

Ono što se promjenilo je njegovo mišljenje o političkim protivnicima koje je nazivao “djevojčicama”.

“U to vrijeme, osjećao sam da je to ispravna stvar”, rekao je Schwarzenegger.

“Zvao sam ih djevojčice jer nisu bili voljni da rizikuju. Svi su se plašili. Političari uopšte žele da rade male stvari, da ne rizikuju. Ali to nije dobro da im govorite jer, dugoročno gledano, radićete sa njima”, zaključio je Schwarzenegger.

(Kliker.info-B92)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *